Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo treba otici u Srbiju i pitati ljude obicne sta oni misle o ovome ? Srbija im sadake dadne 20 miliona njihovih para da prezive a ovi kupuje avione , dizu plate ;D komedija majke mi
@gooUser1569956775 Zbog vecih plata vratice se 400 000 izbjeglih u Srbiju . To je strategija povratka.
@gooUser1569956775 Vucic ne zna sta ce sa Srbijom, samo im jos ovi utezi na nogama fale.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Naravno, povecanje plata, ali javnoj upravi, odnosno uhljebima, da opet na iducim izborima glasaju za SNSD, a sirotinju ko sta pita, oni svakako treba da glasaju i tjeraju djecu da se uclanjuju u SNSD, nebili i oni dosli na red jednog dana za kakav posao preko stranke. Ovo isto vrijedi za HDZ i SDA.
Ko ce pametan ostati u takozvanoj rs,hahahah,mozete povecati sta hocete,pa ja se ne bih ponizio da mi neki seljak iz snsd bude sef nema sanse,pa covjece ides na zapad 10 godina i imas penziju duplo vecu nego da si radio u smrdiji 40 godina a ne trpis nekoga smrda svaki dan
70 miliona im treba za 20% više plate?70X5=350 miliona za kompletne plate.Kolko ih to radi u ge noc idistanu?200-300?
Dize Mile novi kredit , bice para.....
pa vjerujem da ce povecat.. al ce zato i troskove povecat minimum za isti iznos..
Srbi ce praviti Dodika od blata.Moze ga mrziti ko hoce ali je najsposobniji političar u BiH od rata.Covjek radi i gradi,i gleda za dobrobit svog naroda.Jednostavno sposoban covjek.
Mozete li zamisliti kolicinu frustracija kog onog ujke@ Bulevara, sto glumi srbina. Sto ga je raja provalila. Prije je odgovarao ljudima u roku od munute. A sad ne zna sta ce da smisli po pola sata. Provaljen si @Bulevaru, fejk srbine. U stvari, mozda si I pravi, ali pokatoliceni.
Kako to sve lijepo zvuci ta ''povecanja'' plata u oba entiteta sto u konacnici daje radniku u realnom sektoru povecanje 0 KM prihoda jer ce samo ono sto su privatnici davali na ruke i u koverti biti stavljeno na platni spisak i tako se nista ne povecava radniku u privatnom sektoru dok ce samo povecati jos vise place u javnom sektoru cime ce napraviti jos vecu razliku. Sve je to odlicno isplanirano, pa ko je glup neka nastavi da radi.
A privatni sektor neka pici i dalje za minimalac...
Domaci zadatak za Federaciju . ali imate vi vecih problema ,nezaposlenost 36 % u Srpskoj duplo manje, 18 %. Onda kod nas u penziju se moze ici sa 15 godina rada ,a kod vas tek sa 20 . Jeste minimalna penzija 250 ,ali je ima sa 15 godina rada ,kod vas NiSTA . Onda porodilje nezaposlene kod nas 405 km ,kod vas NISTA do 200 km .
@gooUser1566508010 aaaaaiiiiiihahhahahahahahahahahahaha jesu li to podatci iz udbe
@gooUser1566508010 al se nalupa. I u FBiH možeš sa 15 godina staža. Minimalna penzija vam 179,00 KM. Kod nas zaposlene trudnice dobijaju isto toliko.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Povecane u Fed place sa 500 na 900 km vozacima u privatnim firmama , s tim da snose 50% troskova za firmino auto u slucaju kvara ,udesa... !!! Pa zasta vam sluze osiguranja! Ma gdje to jos ima !
Prosjecna plata 2018 je bila 840 ,a 2019 je od 910 do 920 . Povecanjem od 10 % idemo na 1000 km od pocetka 2020 . Solidno ,ja malo popravljam prosjek oko 1500 . Ova minimalna ce najbrze rasti , uskoro 750 . Jer dosta privatnika to zloupotrrbljava radi manjih poreza .
hebi ti to na 183 marke 10% je ko kec na desetku
E sada Bakire gledaj kako da mu nabacis kakvu novu transu. Uradi to i ti si politicki mrtvac! Nego, sad je prilika da dokrajcis ekonomski ovog vepra i genocidiju...