Mladen Ivanić
0

"SNSD je jedna velika prevara naroda u RS-u"

FENA
Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić optužio je danas Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da je partija koja jedno priča, a drugo radi, ilustrujući to primjerima koje je sve nadležnosti Republika Srpska izgubila za vrijeme vlasti te stranke.

"SNSD je partija koja je obećavala zaštitu nacionalnih interesa u RS-u, a ključne elemente državnosti RS-a je gubila za vrijeme SNSD-a", rekao je Ivanić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Za vrijeme SNSD-a, kako je naveo, RS je ostala bez pasoša, ličnih karata, tablica na automobilima, platnog prometa sa Srbijom, bez Brčkog, za vrijeme te stranke je bombardovana Srbija, a SNSD se “hvalio da je održao mir i stabilnost u RS-u, kao i kada je proglašeno nezavisno Kosovo”.

Ivanić dalje navodi da je RS za vrijeme SNSD-a ostala i bez grba i himne.

"SNSD je partija koja druge optužuje da su izdajnici, a jedino je ona postigla dogovor s HDZ-om i računa na glasove stranaka koje su evidentno rekle – BiH organizovana kroz četiri teritorijalne jednice”, naveo je lider PDP-a i podsjetio i na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića da se “nakon izbora ide u realizaciju tog programa”.

Konstatirao je i da će SNSD narodu u RS-u morati reći u kojoj će teritorijalnoj jedinici biti Bijeljina i Trebinje i kako će se one zvati.

"SNSD je jedna velika prevara, zloupotreba javnosti RS-a i mi ćemo u narednom period to pokazati", dodao je Ivanić i još naveo da se u doba SNSD-a u RS-u dogodilo i “katastrofalno” ekonomsko stanje.

U zadnja dva mjeseca, naveo je, po 30 miliona KM se izdvaja sa sredstava računa posebnih namjena da bi budžet RS-a plaćao redovne obaveze, a da nije tih sredstava od privatizacije bio bi “kolaps”.

On je kritikovao činjenicu da je Organizacioni odbor 45. Kočićevog zbora, kojim je predsjedavao premijer Milorad Dodik, odlučio da se u sklopu te manifestacije održi i koncert pjevačice Severine.

Kritike je uputio i na Dodikovu najavu da će inicirati usvajanje zakona o ponašanju delegata iz RS-a u Domu naroda državnog parlamenta jer, kaže, to će biti samo otvorena mogućnost da se traži promjena Ustava BiH u tom dijelu.