{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Smijenjen Denis Bećirović

Piše: E. G./Klix.ba
23.10.2012. u 15:27
23.10.2012. u 16:19
355
88
Smijenjen Denis Bećirović
355
Smijenjen Denis Bećirović
Denis Bećirović više neće ovdje sjediti (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je izglasao smjenu Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma.
Za Bećirovićevu smjenu s pozicije člana Kolegija Predstavničkog doma glasao je 21 poslanik, dok je protiv bilo 14, a suzdržana su bila četiri poslanika. Za smjenu su glasali svi poslanici iz Republike Srpske, poslanici SDA i HSP-a, dok su protiv bili SBB, SDP i HDZ1990, a suzdržani su bili poslanici NSRzB i SBiH te HDZ-a BiH.

Inicijativu za smjenu je pokrenula Stranka demokratske akcije početkom septembra, a na jednoj od prošlih sjednica nije bilo entitetske većine za njegovo razrješenje pa je inicijativa upućena u Kolegij Doma na usaglašavanje. Kako se Kolegij nije usaglasio, danas je došlo do drugog kruga glasanja.

Podsjećanja radi, kao razlog za smjenu SDA je, između ostalog, navela i to da je Bećirović, provodeći politiku SDP-a, suodgovoran što je BiH, kao i Parlamentarna skupština, uvedena u krizu s nesagledivim posljedicama po državu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: