{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas bez rasprave o smjeni Bećirovića

S
6.9.2012. u 11:56
0
14
Danas bez rasprave o smjeni Bećirovića
0
Danas bez rasprave o smjeni Bećirovića
Denis Bećirović
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH neće danas raspravljati o smjeni zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denisa Bećirovića.
Inicijativa Kluba SDA za smjenu Bećirovića nije imala dovoljnu entitetsku podršku poslanika iz Federacije BiH i bit će upućena Kolegijumu Doma na dodatno usaglašavanje.

O inicijativi SDS-a za smjenu Bećirovića, koja se danas nije u pisanoj formi našla pred Predstavničkim domom, nije se glasalo. Iz SDS-a ranije su najavili da pristaju da se o toj tački dnevnog reda objedinjeno raspravlja sa zahtjevom SDA.

Kao prvi razlog u obrazloženju inicijative SDA, navodi se da je nova parlamentarna većina u FBiH ponovo pokrenula proceduru za smjenu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Denisa Zvizdića i nakon odluke federalnog Ustavnog suda o tom pitanju.

Predvodeći politiku SDP-a suodgovoran je što je BiH kao i Parlamentarna skupština BiH uvedena u dugogodišnju krizu sa nesagledivo štetnim posljedicama po državu i narod, navodi se u obrazloženju.

Bećirović se optužuje i za učešće u "zamrzavanju" budžeta BiH za 2012. godinu, povećanje budžeta parlamenta BiH radi kupovine novih vozila za lično njegove potrebe, te isključive stavove kojima je nametnuo "nesnošljivo stanje" u kolegijumima parlamenta BiH, što je za posljedicu imalo evidentan zastoj u radu Parlamentarne skupštine BiH.

SDS je zatražio smjenu zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Bećirovića zbog kršenja ustavnih ovlaštenja, odnosno jer je otvorenim pismom koje je uputio predsjedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću zbog njegovog stava da je Republika Srpska država, zloupotrijebio funkciju i prekršio ustavna ovlaštenja.

Na jučerašnjoj sjednici proširenog Kolegijuma ovog doma inicijativa SDS-a za smjenu Bećirovića nije dobila potrebnu većinu za uvrštavanje u dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma.

Inicijativu za smjenu Bećirovića pokrenula je poslanica SDS-a u Predstavničkom domu Aleksandra Pandurević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: