Općinski sud u Sarajevu
12

Smart Invest: Optužnica za "Tower" je montirana, dogovoreno je da dug na prevaru pretvore u mito

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Kompanija Smart Invest d.o.o., jedan od suinvestitora na projektu "Sarajevo Tower" reagovala je na tekst objavljen na našem portalu pod naslovom "Cirkus se nastavlja: Ponovno odgođeno ročište u slučaju Tower".
"Dovođenje u vezu dojava o bombi sa suđenjem Mahmutoviću i Halilagiću je tendenciozno zato što je na Općinskom sudu u jutarnjim satima kada su bile dojave o bombi bilo zakazano održavanje više desetina ročišta u vezi tužbi za različita krivična i prekršajna djela, a što se može provjeriti uvidom u sudski raspored koji je javan", kažu oni.

Direktor Smart Investa gospodin Mahmutović i direktor projekta "Sarajevo Tower" gospodin. Halilagić s nestrpljenjem čekaju prikazivanje snimka na kojem se vidi preuzimanje duga, nastavljaju, a ne mita kako je to navedeno u lažnoj krivičnoj prijavi i tendencioznoj optužnici.

"Javnost će ubrzo shvatiti da je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu zajedno sa inspektorima Federalne uprave policije (FUP-a) montirao optužnicu po lažnoj krivičnoj prijavi Elmedina Pinjića zvanog Hodža, podizvođača fasaderskih radova na stambeno-poslovnom objektu u Kolodvorskoj u Sarajevu. Hodža je dogovorio sa g. Halilagićem da vrati pare koje je dugovao, a onda je sa tužiocem dogovorio da dug na prevaru pretvore u mito, te da na taj način izbjegne aktiviranje bankarske garancije jer je primio 700.000 KM avansa za radove, a za 4 mjeseca izveo samo 3% ugovorenih radova", navode oni.

Mahmutović, direktor Smart Invest d.o.o. i Halilagić, direktor projekta Sarajevo Tower, nastavljaju, ovim putem uvjeravaju javnost da će kad-tad sudionici ove pravosudne podvale odgovarati za nanošenje nemjerljive štete kompaniji Smart Invest, a naročito jer optuženi u svojoj karijeri nemaju niti jedan nepošten ili nefer potez protiv bilo koga, a što će dokazati u krivičnom postupku i time skinuti ljagu sa svojih imena.

"Nasuprot čiste biografije g.Mahmutovića i g.Halilagića stoji činjenica da je podnosilac lažne krivične prijave pravosnažno optužen da je prethodno pucao iz vatrenog oružja i ranio poslovnog partnera, te da je u momentu podnošenja lažne krivične prijave bio na uslovnoj slobodi. Za Mahmutovića i Halilagića napadi i pritisci koji traju više od dvije godine su motivacija da ne podlegnu i izbore se za pravdu", zaključili su.