Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jesul\' to Bosnje bankrot :-(((
Imate svoje kantone sa Bošnjačkom većinom pa njih ukidajte.Kantone s Hrvatskom većinom nećete jer je to interes većine hrvatskog naroda...
Smanjiti broj kantona i jeste bitno ali je jos bitnije u najmanju ruku prepoloviti broj politicara, a jos bolje bi bilo da se ukinu i entiteti. Entiteti nisu stvoreni radi naroda vec radi politicara da imaju vise radnih mjesta samo sto narod to ne konta vec misle da je prednost ako imamo vise zavoda za zdravstvo ili zapošljavanje te vise PIO/MIO a penzije sve manje jer broj politicara iz godine u godinu raste. Izvrsiti popis stanovnistva pa neka se u vlasti ucestvuje prema procentu stanovnistva u drzavi a oni koji su dosli kao izbjeglice iz Hrvatske u BiH nek se vrate na svoje a ne da u BiH provode svoju lozionicarsku politiku.
@ccc http://www.youtube.com/watch?v=27gr0LZ7aqQ :) Kazes 7% ? Vidi kako Robijase saljemo na suncanje u sred Viteza tj srednje vam Bosne :))))
Cuj Hrvoja,ko bolan vas ista pita,ima vas 7% a hocete pola drzave :))))
e moj hrvoje, sve ćemo mi to da ukinemo, a dva kantona odnosno tri ova entiteta nikada, ali nikada nećeš vidjeti. haj živio...
@hrvoje: Pa da onda odmah smanjimo broj kantona na 1 ;-)
ukidanjem kantona bi se izašlo iz krize, a ne zavaljivanjem u kredite od lihvarskog mmf-a...
Smanjiti broj kantona na 2. To je jedino za što možete dobiti dozvolu Hrvata za izmjenu ustroja Federacije. To može smanjiti troškove 5 puta. Sve ostalo pa i smanjivanje na 5 kantona ne dolazi u obzir, radije nastavljamo po starom.
Potpuno se slazem sa sindikatima,kantoni nisu bili portebni jer svaka normalna drzava ima regije,rs-je najveci problem,ona je ta zbog koje postoje kantoni i danas distrikt Brcko.Dupli budzet za funkciju drzave je svake godine potreban ovakvim sistemom i hitno treba napravit reforme u korist drzave i naroda!Svi politicki lideri bi trebali jednim zajednickim stavom i dogovorim rjesavat problem i nac solucije,ovak nigdje,nit za drzavu nit za njen narod. BOSNA4EVER!
a ne kontaju da kad se smanji broj kantona upravo oni ostaju bez posla... jer nece vise biti kantonalnih institucija... nas narod nikad mozga nije imao...
Dok iz guzice dodze u glavu prodze 20 godina. J... mat... zar su nam i trebali kantoni i entiteti, ja se za to nisam borio.