Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To nije rjesenje, budale voze po 100-120 na mjestima gdje je ogranicenje 60 ili 50
Mogu oni staviti i 30km ograničenje,ali budala koja je naumila da vozi 120 ,vozit će 120
svaki dan na glavoj saobraćajnici u Sarajevu budu po 2-3 sudara, nekad i vise. to stvara ogromne guzve. svi ti sudari su nastali pri normalnoj brzini oko 60 kmh. da su vozili 50kmh vjerovatno bi bilo manje sudara samim tim i manje guzvi. ja sam cesto za volanom. kontam mozda i da se proba sa smanjenjem da vidimo hoce li biti rezultata barem kad su ovi svakodnevni sudari u pitanju
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Zamisli živiš u državi ( a živimo svi) gdje si glavni u raji ako imaš par milja neplaćenih kazni, nemaš vozačku, pun ti telefon snimaka gdje voziš preko 200 na sat.Nedao Bog da ti neko kad si pijan pokusa uzeti klučeve.I šta tebi znači 10 km na sat manja brzina.
Mi smo ko društvo glupi i mi smo sinonim za Seljačine. Moramo priznati.
Nažalost budala je bilo i biće, pa čak i sa strožijim kaznama. Mislim da bi 90% raje prestalo jurcati kroz grad kad bi se uveli radari od carsije do malte. I opet ce biti kretena koji ce jurcati, nemoguce ih je istrijebiti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dje si strucnjak, nisam te prepoznao...Sljedeci put kad neka budaletina projuri 100+ na sat, objasni nam sta se tu promjenilo...Jesi ga mozda drzao za ruku ili nogu da ne ubrza, ili!?
to je rjesenje jer je i ona budala ubila doktoricu vozeci 61 kmh. moramo se pomiriti sa realnoscu da je nas siri mentalni sklop seljacki i primitivan i da to nema veze sa ogranicenjem nego sa bahatoscu, iskompleskiranoscu, primitivizmom i niskim strastima. ko je normalan i da mu kazes mozes voziti 500 kmh on ce voziti normalno.
Smanji brzinu stvori jos vecu guzvu po gradu totalni haos od 15,00 do17,30 sati. Tada ce biti manje udesa ali ce biti vise fizickih obracuna nervoznih vozaca od semafora do semafora.
Prave se ko fol da nešto rade, a u stvari sve rade da zaštite nasilnike, lopove i ludake za volanom. Kažnjavaju 99,9 % normalnih vozača jer ne smiju ništa tatinim sinovima.
Njabolje se vozati u zaprežnom kolima ko Amiši po gradu i mirna Bosna...druže Amele kako li se već zoveš prošetaj malo u skokovima !!!!
Ova idiotska vlada nas opasno handri u mozak, a nove Rastodere, Sefiće i ostale ludake i ubice za volanom max. štiti.
One koji divljaju,pijani,bez vozačke,sa ukradenim autima i kaznama preko 2000KM...ne može nitko usporiti,jedino ležeći policajci.
Isjerajte paliciju iz kafica kladionica i sa pumpi da za vrijeme radnog vremena budu na duznosti a ne njih 5 dođe u uniformama i sjede piju kafe na el tariku,ja se ne sjecam kad me neko onako zaustavio da prekontrolise u saobracaju,samo znaju kazne hinjski redati.
I da bude 10km/h to nije rjesenje jer sve dosadasnje tragedije su izazvane ljudskim faktorom koji nije I nikada nece postovati saobracajne propise. Alkoholicari, narkomani, razbojnici to ne postuju sto se I dokazalo prakticno.Ovakve probleme ce rijesiti samo zestoke novcane kazne sa prinudnim placanjem u roku od 7 dana, expresni dugorocni zatvor sa prinudnim radom bez mogucnoscu pomilovanja, trajnom oduzimanje vozila na licu mjesta kao I oduzimanjem vozackih dozvola.
50 km/h će samo naštetiti, neko ko želi voziti 100-120 će voziti tom brzinom, na njega neće uticati to..
Imam osjecaj da je trojka platila klixu da objavljuje clanke o smanjenju brzine da bi se mogli opravdati. Rjesenje problema su kamere u svakom autu i da gradjanin prijavi u slucaju ogromnog prekoracenja brzine u gradu (30 ili preko), ne na magistrali u sumi, vec u naseljenim podrucjima. Za to gradjanin koji prijavi treba dobiti novcanu nagradu.
Onda najbolje ogranicenje spustit na 20 km/h. To je jos sigurnije. Maneee, totalno zabraniti upotrebu automobila. To je najsigurnije. Kakvi. Se nebuloznim mjerama bave, nevjerojatno.
U cemu je poenta smanjivana brzine? Mozete je smanjiti na 0 nulu ali ako neko odluci da vozi 140 na sat i ubije nekoga nista niste uradili. Zakoni postoje samo za one koji ih postuju. Citava prica je sta i kako postupati sa onima koji ne postuju zakon. Nemojte kaznjavati 99% populacije vozaca zbog 1% idiota kojima ne mozete nista zato sto znaju nekoga ili su rodbinski vezani.
hebo majku bilmeza
99% znakove ne postuje. Semafori 50%. Treba kazne puno vece i ogranicenje na 25.kms.