BiH
0

Slučaj PD Butmir će najvjerovatnije dobiti sudski epilog

FENA
Sa današnjeg sastanka (Foto: FENA)
Sa današnjeg sastanka (Foto: FENA)
Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica održao je danas sastanak s predstavnicima Sindikata KJP Poljoprivredno dobro Butmir nakon što jučer nije dozvoljen ulazak u krug preduzeća novoimenovanom v.d. direktoru Amiru Karahasanoviću i Nadzornom odboru.

Hrenovica je nakon sastanka izjavio da je pokušao naći rješenje za nastalu situaciju da bi PD Butmir i dalje bio u funkciji.

"Uvijek sam za razgovor, ali molim radnike PD Butmira da budu ozbiljni jer od 12. jula im pečati nisu u funkciji i nemaju rukovodstvo. Želja mi je da nađemo neko prijelazno rješenje da ne bi trpio posao", istakao je Hrenovica.

Izvršna direktorica za proizvodnju PD Butmira Snježana Ljubunčić rekla je da će čitav slučaj najvjerovatnije završiti u sudu naglašavajući da su u procesu imenovanja novog rukovodstva preduzeća počinjene brojne nelegalne radnje.

"Insistirali smo da današnjem sastanku prisustvuje i predsjednica Skupštine PD Butmira Suada Karić, ali ona je pobjegla s ovog sastanka nakon što je naš pravnik iznio neke činjenice koje je potkrijepio dokazima", pojasnila je Ljubunčić.

Dodala je da su radnici uputili dopise Skupštini i premijeru Kantona Sarajevo od kojih nisu dobili nikakav odgovor.

"Ministar Hrenovica tvrdi da preduzeće nema rukovodstvo ali mi imamo još dva izvršna direktora koji su verifikovani u sudu, imaju deponovane potpise i mogu potpisivati sve što je potrebno dok ne bude okončana ova agonija", potcrtala je Ljubunčić.

Ona je naglasila da Sindikat PD Butmir ostaje pri svojim zahtjevima a to je poništavanje odluke o razrješenju NO kojem mandat traje još dvije godine, poništavanje odluke o imenovanju novog NO, te poništavanje odluka novog NO o razrješenju prethodnog direktora i imenovanju Amira Karahasanovića za v.d. direktora.