|

Radnici PD Butmir novoimenovanom direktoru nisu dozvolili ulazak u firmu

Radnici PD Butmir novoimenovanom direktoru nisu dozvolili ulazak u firmu
2
F
FENA
5.8.2013. u 13:25
6
komentara
2

dijeljenja
Radnici PD Butmir novoimenovanom direktoru nisu dozvolili ulazak u firmu
Predstavnici sindikata i radnici Kantonalnog javnog preduzeća "Poljoprivredno dobro Butmir" danas nisu dozvolili ulazak u krug preduzeća novoimenovanom v.d. direktoru Amiru Karahasanoviću i Nadzornom odboru (NO) za koje tvrde da su nelegalno izabrani.
Ministru privrede Kantona Sarajevo Emiru Hrenovici radnici su dozvolili da uđe i razgovara s njima, ali je dogovoreno samo da sutra bude održan novi sastanak na kojem će biti razmatrani problemi nastali oko imenovanja novog rukovodstva PD "Butmir".

Predstavnik Sindikata PD "Butmir" Šerif Kurtović rekao je da je imenovanje novog Nadzornog odbora i v.d. direktora urađeno nazakonito te da se iza toga kriju politički ciljevi stranke kojoj pripada ministar Hrenovica.

Predsjednica novoimenovanog NO Merima Mašić izjavila je da je njihova namjera da zaštite državnu imovinu te da je danas očekivala puno više policije jer su i prošli put "imali problem".

Prema njenim riječima, imenovanju novog rukovodstva ne protive se svi radnici već samo dio njih, koji nemaju pravo na to jer je PD "Butmir" 100 posto u vlasništvu Kantona Sarajevo.

Radnici tvrde da među njima nema podjela i da svi podržavaju sindikalni odbor te da nisu u štrajku već da se poslovi normalno odvijaju.

Sindikat PD "Butmir" ostaje pri svojim zahtjevima, odnosno da bude poništena odluka o razrješenju NO kojem traje mandat još dvije godine, kao i da bude poništena odluka o imenovanju novog NO.

Također, traže da budu poništene odluke novog NO o razrješenju prethodnog direktora i imenovanju Amira Karahasanovića za v.d. direktora.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...