Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako ti to srbine fino zboris jesi ti to bio tamo prije 100 godina. Dokazli ste sami sebi u Londonu da ste bili agresori. Koliko ste se samo sprdali o Ganicevim koferima pa eto vidjeli ste nadje ih on i kuci se vrati. E sad ce fino srbija da spremi jedan kofer para pa da ih posalje na Ganicevu adresu. Jer se to tako radi na zapadu. Dali znate koliko je samo kostala odbrana Emira Ganica. Sta vi mislite ko ce to da plati. A bice pravde i za Jurisica ako bog da pa ce i njemu srbija da spremi jedan kofer. A ekonomska kriza jede srbiju jede jede zaduzeni su do grla.
Rat je trajao dugo, i niko nije bio pošteđen od žrtava, naročito u našoj Bosni. Austrija je uzimala sve, čak i od ,,svojih vernih i dragih katolika i muslimana\". Zato su i ovi popustili u svojoj revnosti, i naposletku čeznuli za mirom, pa makar i s porazom Austrije pa čak i Turske. Dolazak oslobodilačke vojske dočekan je istinski radosno od ogromne većine, jer je to značilo mir i povratak na ognjište
Toj propagandi imaju se pripisati sva docnija šuckorska nedela i svirepstva «Bosanaca» u Srbiji. Usled ove propagande muslimanske mase želele su pobedu austrijskog oružja, a kad je i Turska stupila u rat kao saveznik Austrije, onda su svom dušom bile za pobedu austrijskog i turskog oružja. Rat su nazvali svetim Ratom, i po džamijama su držali molepstvija za pobedu nad Srbijom i njenim saveznicima. Tada su široki slojevi muslimana tvrdo verovali da je sultan halifa napravio ugovor s Austrijom da, u slučaju pobede, Bosna pripadne Turskoj, dakle muslimanskoj državi. Dok su pobožni starci muslimani molili Boga za pobedu, mlađi i jači su gonili pravoslavne Srbe, a naročito su pokazivali bes nad Srbima muslimanima iz grupe Osmana Đikića.
Posle svršenog svetskog Rata, kad je i najšira javnost uvidela, šta je Austrija nameravala za vreme Balkanskog Rata, jasno je postalo zašto je Austrija onako grozničavo radila da što više zavadi Srbe pravoslavne sa Srbima muslimanske vere. Od Balkanskog Rata do Sarajevskog Atentata dakle do groznog povoda ratu, nije prestajala organizovana i besomučna propaganda zavađanja pravoslavnih i muslimana. Posledica ove propagande bilo je neobično zapeto stanje između ova dva elementa, a došlo je do erupcije pogromima protiv Srba pravoslavnih i dela nacionalno svesnih muslimana odmah iza Vidovdanskog Atentata, u kojima je uzeo učešća sav službeni aparat i sav ološ katolički i muslimanski, naročito nekadanji „prdekteri\".
Muslimanske mase su partiski duboko demoralisane usled svih dosadanjih neuspeha, i tako duge opozicije i ekonomske iznurenosti i one traže sebi skloništa. Po svome vaspitanju u familiji i u svojoj sredini, oslanjajući se na svoju burnu prošlost i na svoju borbenost i jak temperamenat, naši muslimani nerado trpe promene. Svi događaji oko njih, međutim, taki su, da ih sve sili na promenu i oni se danas smišljaju i talasaju. Ako neuviđavnost pravoslavnih Srba bude i dalje potrajala, treba računati s tim da će muslimani otići na drugu stranu, kuda ih mame i gde su im širom otvorili vrata.
slucaj ganic isti kao slucaj jurisic, ganic treba kao jurisic da zavrsi to stima hehe.
truni u zatvoru ust.asin.o
Sarajevo X je stvarno postao ultra muslimanski web portal.
hahaha svinje islamisticke pogledajte USTAV SFRJ
e,odjebite više u skokovima..stvarno ste dosadni..odjebaus--