Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Profesor grčke književnosti ima besplatan godišnji sistematski pregled a policajac SIPA-e ga nema... O državo draga...
@rimac Mozda zbog prolaznosti 🤔🤔 I ODGOVORNOSTI😎 agencija nece garantovati, nego ce vjerovati tvojoj medicinskoj dokumentaciji 😄👍 ,cime se peru, a tebi lakse dobiti pozitivan nalaz etc etc 😎😄
Naravno da ce dobiti spor kad su ovi sto su raspisivali tender nesposobni. Sad ce ubuduce razmisljati.
Bravo. Nesposobni je prava rijec.
Koliko mi je poznato svi fakulteti UNSA su sada pravno pod rektoratom UNSA dakle nemaju pravnu i finansijsku nezavisnost. Zašto generičke tendere koji važe za sve uposlenike i nisu specifični za pojedine fakultete ne sprovodi UNSA pod kontrolom rektorata a ne pojedninačno a ko fol integrqcija univerziteta. Jest integracija da se uzme novac i pravna moć a ostalo se opet radi pojedinačno.
Steta sto vam se nije neko javio iz juzne afrike da vas malo operuta kad ste tako glupi.
Sad treba platiti i sudske troškove jer je neko na fakultetu napravio propust. Dok se ne bude snosila ciljana odgovornost pare će ići na sve i svašta. Imamo primjere kolektivnih ugovora, štetnih ugovora za koje nikad nisu odgovarali oni koji su ih potpisali, a rezultirali su milionskim sudskim presudama i troškovima. Naših para.
Dogovor dva lopova,koji treba da pokupe nagradu od tuzbe,a zna se ko je te godine raspisivao tender a ko se,i zasto iz Zenice prijavio,,odnosno sve tako ''dobro'' smislio,,oni su krivi,pa taman da ih je neko drugi nalozio,kad su se ufatili tih funkcija,i plata onda trebaju da i odgovaraju,,i tach
Filozofi, a ne znaju tender sastaviti…
KAZU DRZAVA BOSNA?? STA JE OVDJE DRZAVA?? NEZKOANJE? OTIMANJE? krađa? OVO NEK SE ZOVE divlji zapad Bosna! I da nas naoruzaju sviju....da smo barem jednaki ;)
da one klošare debele sa torbicam busim isto sir! Pola ih ima pistolj a ne moze konzervu sa 5min pogodit!! odi babi da te zveknem u glavu sa 15m!! isto oni debeli!!! PITAJTE IH SAMO DA SE POTUKU!!! POLA SMIJE A NE MOZE OD DEBLJINE!! ONO POLA SMIJE AKO IMA NEKO SA NJIMA!! I JOS NESTO MOMCI...BRADA JE SVIMA ISTA,JEDINO DAMU MORATE SKUPITI :)
Uz kritike ljudima sa Filozofskog zaduženim za raspisivanje tendera - zaslužene, valjalo bi uputiti i koju na račun zeničke zdravstvene ustanove: na sitnici (čuj, ne navodi se grad; aman, pa ne navodi se ni država, pa neće se javljati za ovo neko iz Austrije) zenički medicinari, a medicinari bi - kao - trebali biti vrh profesionalne etike, hoće da maznu hiljade maraka. Ovo je baš parazitiranje (da ne kažem lopovluk) u zakonskim rupama.
Nije ovo ni čudno. Na ovim institucijama nemaš osobu koja se bavi samo javnim nabavkama, koja jeprošla seminare, koja je stručno osposobljena. Nego imas osobu koja radi plate, izvještaje, tendere, kif, kuf, kuha kafu, piše dopis, tumači zakon itd itd itd, a Kanton neće dati da se uposli npr osobu koja bi se bavila samo javnim nabavkama
Samo vješanje bi odvratilo naše lopove od lopovluka..
Sve je posljedica bolesnog - BOLESNOG tumacenja clana 3. Zakona o javnim nabavkama od strane zakonodavne, izvrsne i sudske vlasti u Bosni i Hercegovini.... Efikasno je za njih brzo ali ne i ucinkovito. Bolesno smece koje smrdi i smradom unistava drzavu.
I sta je ovdje sporno? Tender je ocito provodio neki uhljeb a ne strucna osoba. Tender treba da pokrije sve sto trebas, a ne otprilike i ostalo cemo usmeno. Takodjer svaki izlazak na tender kosta i vremena/novca, tako da zalba nije iznenadjenje…
ovaj tekst postavlja pitanje i daje ujedno i odgovor. ne znam zašto sad nas briga šta je neko pravno formulisao ili nije formulisao. njihova stvar.
Ne znaju raspisati tender, kao ni mnogi drugi.
Taman misliš dotakli smo dno sa nebulozama, a oni te uvjere da moze jos dublje