Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim da postivanje ustava i ustavnog suda, vladavina zakona se postuje u punom kapacitetu hahahah Koja bolan vladavina uzakona i ustavi kada se nista ne postuje niti iko ima sankcije od suda. Kakav je to ''ustavni sud'' kao najjaci organ koji ne moze da naredi provedbu i ne moze da nadje mehanuizam za sankcije onih koji ne postuju odluke i presude ustavnog suda. O cemu pricamo dalje i kako ocekivati da ovaj masovni kriminal i ubistva da se rijese?
@Mecem A kad vidiš da ovakav tekst ima
@embeg A kada vidim ovakav text uvjerim se da sam u pravu i da se ne postuje ni ustav ni zakoni. Ako uzmes samo recenicu da od Maja mjeseca predsjednik ustavnog suda trazio od bakira da se obrati parlamentarcima i nije mu omoguceno jos uvijek dovoljno govori o postivanju ustavnog suda i ustabva i zakona. I nigdje ne vidim da neko ima sankcije, neke optuzbe protiv N.N osoba iz PS BiH hahahah cuj N.N osobe, pa u PS BiH imaju svi imena i nema lica N.N. Potpuni kolaps zakonodavstva
Kada se sa zapada stisne i kaže kakva je to država u stvari valja podvit rep i izvršit neke presude ;)
@mpotocnj koliko ja znam Susjedić je cjelo vrjeme tvrdio da su to neka mišljenja nije zakonski akt ni ništa drugo, pa zašto bi se trebala usvajat onda to mi sad nimalo nije jasno, jeli se usvaja mišljenje pa se odugovlači ili se usvaja rješenje koje zahtjeva mjenjanje načina funkcijoniranja institucija. Ali šta ja znam Susjedić to bolje zna on je pravnik.
uh ovog presednika suda👿nedaj mi ga bože u mraku sresti.
Oni 25g nisu radili na pomirenju nego upravo u sve jačem razilaženju. Macron već nagovještava da tako neide dalje, a to znači samo da je više EU zemalja kojima izdavanja za BiH stoje na listi. Pogotovo kad velika Britanija napusti EU, oni žele novac drugačije raspodjeliti. Neće biti dobro za BiH.
Ne volim SDA ali su podnijeli Prijedlog izmjene Izbornog zakona prema presudi "Božo Ljubić", LI IH JE HDZ ODBIO!!! Također nije primjenjiva izmjena bez izmjena u skladu sa presudama suda u Strazburu !!! A to podrazumjeva GRAĐANSKU DRŽAVU, GDJE ĆE SVI GRAĐANI (bez obzira na naciju i vjeru) IMATI JEDNAKA PRAVA !!! I SAMO TO JE MOGUĆE, OSTALO MOŽETE SANJATI SVOJIM KOCKASTIM GLAVAMA. (Pitam se što ti ljudi imaju kockaste glave?)
Jad i bijeda jarane
I ko kaze da Federacija ne funkcionise? Odakle dolazi 4.3 milijarde poreza u prvih 10 mjeseci dok u rs za isti period duplo manje? Ko kaze da nefunkcionisu kantoni? Kada samo republika Sarajevo ima veci budzet od cijele rs.  Kada rs bolje funkcionise zasto su veca bijeda, manje plate, manje penzije. Zasto pola rs ide u Federaciji da radi ? 
@Analiticar1992 4,3 milijarde poreza dolazi od bijede i sirotinje koju vlada federacije pljacka na svakom koraku preko poreza, PDV-a, naknada, akciza, abnormalnih poreza na dohodak, place, topli obrok, cijene koje rastu kako se kome digne i jos masu drugih stvari. Ne dolaze porezi od proizvodnje 100% jer je proizvodnja u federaciji na apsolutnom minimumu.
Meće Božo, ne vadi, u dvije zemlje plaću uzima.
Baketo sultan vječni dio nacije begovskih prvaka
Vidi našeg ''prestolonasljednika'', prvorođenog, ''riđobra_GA-dog'', vidi mu osmijeha u ''relaksirajućoj'' atmosferi za Čovićem i Špiriće. Ma ''bravo'' ...
@Hamoponovouredu volU se....