Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MašAllah, uskoro i Ferhadija se otvara :) Tokom agresije na RBiH srušeno je 614 džamija, te 218 mesdžida, 69 mekteba, četiri tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata. Vojska Republike Srpske (VRS) potpomognuta iz Srbije srušila je 534 džamije, a Hrvatsko vijeće obrane (HVO) potpomognuto iz Hrvatske još njih 80. Uništeno je ili oštećeno više od 80 posto od 1.144 džamija koliko ih je prije agresije bilo na prostoru BiH.
sve ce aBd biti ponovo obnovljeno i jos cemo nove izgradit da dusmane bode u oci mame im je.bem za svaki sruseni objekat
Donirajte nešto i za opservatoriju na Trebeviću - i to je ipak neki spomenik a služio bi i u naučne svrhe. Obnovila se većina vjerskih objekata i sagradili novi, a opservatorija (Austrijska tvrđava) nikako da se pokrene :(
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Sve sto su rusili srpski agresori, sve se polahko gradi i vraca na svoje. Bosne bilo, Bosne ima i Bosne ce biti. Od mora do Save, od Drine do Une !!
samo da vam ima jos tko ici u njih bilo bi dobro...nego svi se navukli na slaninu u nazad nekoliko godina pa se boje otic da ih Alah ne urekne..
@ gaetano Ali mi nismo prijatelji tako da savjeti ne pomažu. Nešto ne trpim nacionaliste sa bilo koje strane. Nekako mi isto smrdite, pardon izgledate.
sta je bilo moji fočaci......._?jos niste renovirali svoju džamij.....apoceli ste nove da pravite po sarajevu....i da ih zovete svim imenom...nesto hadži ovo ono.....moze li mi neko odgovoriti odakle focaku aliji budnji pare da napravi džamiju u sokolovic koloniji kad je prije rata bio elektricar.....
Bosnjaci koji volite svoju Bosnu i Hercegovinu dozvolili ste da Turci koji su unistili i porobili najmocniju Bosansku drzavu ikad koja je tad bila i jedna od najmocnijih na Balkanu, da umijesaju svoje prste obnovu spomenika koje su ostavili za sobom a neke i na mjestima ranijih Bosanskih spomenika, predhodno ih unistivsi. Prepoznajete li apsurd ?
haj panslavenac odje.bi. I je.bo te taj po kojem se zoves
To je nekad bio vrhovni Bog i tvojih predaka. Ali razumijem da ti to ne možeš shvatiti jer neko ko je tri puta promijenio religiju, nema neki naročito razvijen nivo filozofije.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Srbi-najhrabriji narod...životinje primitivne
Kada su Turci dosli u Focu poceli su sa gradnjom dzamija. Neke na temeljima Bosanskih crkava a neke nanovo. Aladzu su prvu nanovo zidali a krov i neke metalne elemente su skinuli sa crkve iz nadomak starog Bosanskog utvrdjenja Soko grada i spustali ih splavovima niz Drinu do Foce. Foca je tad pa do rata bila prepuna dzamija a Turci su dozvolili gradnju samo jedne crkve daleko od grada da se ne smije vidjeti niodakle. I sad se neko cudi sto su se Focaci u ratu digli i porusili sve do jedne dzamije.
Svaka im cast kako su se osvetili za nesto od prije 600 godina? Ako si siledzija nemoj jos biti i smrad pa da pravdas svoj siledziluk.
zanimljivo,da li je to dokaz da se ponovo treba uspostaviti robovlasnički period samo sto je nekada postojao,nase dzamije su jos uvijek tu jer smo i mi tu,da nas nema ne bi bilo ni dzamija,tako da ti je priča niđe veze...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Šta znaju divljaci šta je ljepota i vrijednost, kako se ono kaže ne bacajte "Bisere pred svinje - Margaritas ante porcos"
A to sto su Turci najeznom unistili skoro sva kulturoloski vrijednija utvrdjenja i objekte nase mocne srednjovijekovne Bosanske drzave, nikom nista.
I oni su siledzije bili, siledzije i okupatori - ali s druge strane, sta ces sad? Porusiti svu historijsku i kulturnu tekovinu do unazad X stoljeca? Ili reci - dosta je vise bilo sile i poceti gledati u svoja posla, a ne dirati tudje?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
ocemo cekamo samo da se smiri vjetar moramo u Mostaru jos jedan zvonik dignut malo veci pa nas eto...stavi vodu neka vrije..
Radije uradi fasadu na onom jednom, ruzno da je go beton. I nemoj praviti veci, napravi iste visine da bude simetricno.
meni odgovara,neće biti sretnijeg od mene kad taj zvonik postane najveća dzamija u BiH
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
izvodjac radova Konstruktor Split...uz financiranje Vatikana..
Posto u BiH efektivno radno vrijeme prestaje u 13:30, ocekujem 300 komentara na relaciji: "turska kopilad poturceni srbi" do nekih 20:00
Bitno je da neko ima da ode u tu dzamiju i da ima posao il normalnu penziju. Navodno je 70% bosnjacke imovine u Foci prodato. Katastrofa.
"Zaimović podsjeća da je Aladža-džamija uništena na početku rata, nakon 500 godina egzistiranja, i to u potpunosti kao i mnoge druge džamije u BiH.." Baš suhoparna rečenica, ne d'o Bog nazvati stvari pravim imenom i upotrijebiti malo "žešće" termine...