{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slavko Dunjić isključen iz SDS-a

F
26.2.2015. u 11:05
0
22
Slavko Dunjić isključen iz SDS-a
0
Slavko Dunjić isključen iz SDS-a
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pedsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) jučer je, na sjednici u Istočnom Sarajevu, isključilo iz stranke Slavka Dunjića zbog učestvovanja u rušenju skupštinske većine okupljene oko SDS-a u Gradišci radi formiranja nove većine sa SNSD-om.
"Sve činjenice govore da je potpuno otvorena aktivnost Slavka Dunjića na rušenju stranke i vlasti koju personifikuje SDS u Gradišci, nanijela ogromne štete i potpuno otežala funkcionisanje lokalne vlasti uvodeći opštinu i njene građane u potpunu destabilizaciju", saopćeno je iz SDS-a.

Tim činom Dunjić je, kako navode, grubo prekršio statut i program stranke.

I pored ranijeg upozorenja od Opštinskog odbora (OO) SDS Gradiška, Dunjić je nastavio da radi, suprotno programu i statutu stranke, na destabilizaciji skupštinske većine u toj opštini zbog čega je i donesena odluka o isključenju iz stranke.

Predsjedništvo SDS-a dalo je podršku načelniku Opštine Zoranu Latinoviću i OO SDS Gradiška da daju doprinos normalizaciji odnosa i nastave rad u interesu svih građana da bi obezbijedili što bolje uslove života i privređivanja u toj lokalnoj zajednici.

Dunjić je poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: