BiH
0

Skupština KS nije usvojila izvještaj o radu agencije za privatizaciju

FENA
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo završena je danas nakon što zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu za 2010. godinu i program rada za 2011. godinu Kantonalne agencije za privatizaciju.

Kako je u izlaganju objasnio ministar privrede Rusmir Sendić ostalo je još osam posto imovine Kantona Sarajevo koja se treba privatizirati, a vrijednost te imovine je oko 800.000 KM, dok je za postojanje ove institucije potrebno od 600.000 do 700.000 KM, zbog čega 'agencija jede samu sebe'.

Ipak kazao je da će Vlada KS-a u nekoliko narednih dana imati konkretan prijedlog o tome šta će učiniti s ovom agencijom te da li će ona biti zatvorena.

Zastupnik BPS - Sefer Halilović Zaim Backović kazao je da je imovina KS-a mnogo veća nego što se to predstavlja, navodeći nekoliko primjera za to.

Zastupnici su danas usvojili izvještaje o radu za 2010. godinu i programe rada za 2011. za sedam kantonalnih institucija iz oblasti socijalne zaštite i pohvalili rad ovih institucija u njihovoj misiji za očuvanje socijalne zaštite iz raznih oblasti.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj iz oblasti sporta za 2010. godinu, kao i izvještaj o snabdjevenosti KS-a lijekovima i sanitetskim materijalom.

Naredna, 7. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana je za 14. septembar.