Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
0

KS ima oko 70.000 nezaposlenih

FENA
Usvajanjem izvještaja o radu "Službe za zapošljavanje" i "Kantonalne uprave civilne zaštite" danas je završena sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS).

U toku rasprave o izvještaju o radu "Službe za zapošljavanje" zastupnica SDP-a BiH Segmendina Srna - Bajramović upozorila je na činjenicu da u KS ima oko 70.000 nezaposlenih osoba.

Iako su se zastupnici trebali danas izjašnjavati i o izvještajima o radu JU "Televizija Sarajevo" i o javnim ustanovama iz oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, te tačke dnevnog reda povučene su.

Premijer Skupštine KS Fikret Musić kazao je zastupnicima da će zastupnici biti upoznati sa izvještajem o radu TVSA u formi informativnog materijala koji se samo prima k znanju, kao što je to praksa i sa ostalim javnim ustanovama.

"S druge strane u materijalima nemamo izvještaj Upravnog odbora JU "Djeca Sarajeva" zbog čega smo odlučili da zbirno izjašnjavamo o izvještajima o radu javnih ustanova iz oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja odgodimo", pojasnio je Musić.

Prije kraja sjednice nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić tražila je od zastupnika da se izjasne o zaključku Vlade KS u kojem Vlada traži o Ministarstva privrede da provede određene mjere i radnje kako bi se stabiliziralo stanje u javnim ustanovama, ali zastupnici to nisu željeli nakon čega je Skupština završena.

Naredna radna sjednica, osma po redu u ovom sazivu, bit će održana 20. oktobra.