Nema kvoruma
0

Ipak odgođena sjednica Skupštine KS

FENA
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS), koja je trebalo da bude održana danas, donio je zaključak da se nisu stekli uvjeti za rad Skupštine zbog nedostatka kvoruma.

Poslanik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Predrag Kojović tvrdi da je bio dovoljan broj poslanika da se sjednica održi, ali da se zastupnici SDA nisu pojavili i da su opstruirali rad Skupštine.

"Ovo samo pokazuje SDP-ov loš izbor koalicionog partnera koji se danas manifestovao na dosad najdrastičniji način, a to je da smo svi mi došli, a zastupnici SDA se nisu pojavili. Skupština KS-a, iako je bila legitimna i spremna da uradi svoj dio posla, zbog toga je odgođena", izjavio je Kojović novinarima.

"SDA je malo 'ukočila' donošenje nekih bitnih odluka. Ovoga puta imamo skupštine preduzeća, koje su od SDA prošle jedan proceduralni dio. Baza je predložila svoje kandidate koje treba verifikovati, pa smo danas sugerisali da tu tačku pomjerimo", izjavio je novinarima poslanik SDA u Skupštini KS-a Dino Konaković.

"Ovo što smo danas uradili ima jednu opravdanost. Javna preduzeća smatramo najbitinijim dijelom za funkcionisanje kantonalnog miljea, komunalna privreda je nešto o čemu najviše treba voditi računa i ne može biti riječi o opstrukciji, to su proceduralne stvari i mislim da će to vrlo brzo biti završeno", dodao je Konaković.

Na sjednici Skupštine KS-a zastupnici su se trebali izjašnjavati o potvrđivanju razrješenja vršilaca dužnosti, a potom i imenovanja novih vršilaca dužnosti, predsjednika i članova skupština 14 kantonalnih javnih preduzeća.

Radi se o KJP GRAS, Televizija KS-a, ZOI 84. Olimpijski centar Sarajevo, Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo, Poljoprivredno dobro Butmir, Sarajevo-šume, Centar "Skenderija", Tržnice i pijace, Vodovod i kanalizacija, Pokop, Sarajevogas, Toplane, Rad i Park.

Kako je rečeno, u narednih deset do 15 dana bit će zakazan nastavak sjednice o čemu će svi biti naknadno obaviješteni.