{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KS: Saglasnost programima zdravstvenih ustanova

F
21.7.2011. u 19:22
0
0
KS: Saglasnost programima zdravstvenih ustanova
0
KS: Saglasnost programima zdravstvenih ustanova
Sarajevo
Šesta radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo (KS), završena je donošenjem odluka poslanika o davanju saglasnosti na programe rada i finansijskih planova zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo.
Skupština je dala saglasnost na programe rada i finansijske planove za 2011. godine kantonalnih javnih ustanova: Apoteke Sarajevo, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za javno zdravstvo, Psihijatrijske bolnica, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva.

Također je data saglasnost za programe rada i finansijske planove za 2011. godinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS, Zaoda za sportsku medicinu,te JU Opća bolnica ''Prim. dr Abdulah Nakaš''.

Kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković u toku Skupštine je rekao da Vlada KS-a povlači sa dnevnog reda današnje sjednice prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Program rada i finansijski plan za 2011. godinu JU Dom zdravlja Sarajevo i Stomatološkog fakulteta sa klinikama u Sarajevu.

Poslanici su analizirali i usvojili Izvještaj o izvršenju sankcija u KS, Analizu zdravstvenog stanja stanovništva, higijenskih prilika i zdravstvene djelatnosti u 2010. godini, sa mišljenjem Ministarstva zdravstva i Prijedlogom mjera za poboljšanje zdravstavenog stanja stanovništva i higijenskih prilika u kantonu.

Razmotrena je i usvojena i Analiza provođenja Zakona o održavanju zajedničkih dijelova zgrada i upravljanju zgradama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: