Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ko god nema upotrebnu dozvolu za kucu ne bi mu dao ni da protestuje, hapisio bi ga na licu mjesta zbog nelegalne gradnje, hej napravit kucu nelegalno jos imat hrabrosti pametovat i protestovat, dobar bager, specijalce , rjesenja otkucat i zaredat
ne bi bilo kuce u sarajevu ahaahhahha
Interesuje me koji klocovi izgradise kuce pored samog otpada?
Pricaju o spalionici a ne znaju sta ce sa dimom iz iste ? Koji to Bosanac drzi do strogog kvaliteta filtera na autu a kamoli na jednom tako skupom postrojenju ? 240 mil je i dug Grasa pa nemaju rjesenje, najgora vlada od 1994 i sramota za sve one koji se busaju diplomama i zvanjima da ih predstavlja kafanska banda. Svi redom ostavke !
Prodajete smeće Šveđanima tupani, ha ja!
Spalionica bi bilo jedino trajno rijesenje a usput i korist. Reciklaza zahtjeva i veliku dozu gradjanske svijesti o sortiranju smeca. Treba nama jos opste kulture da sortiramo smece . Postave se hajfisi za staklo ili plastiku a u njima nema sta nema!
može se puno toga sortirati i centralno a i radna snaga je jeftina.
like ako znas nekog mladog SDA "aktivistu" koji ne moze da se uhljebi u zadnji godinu dana pa je lagano poceo da mijenja pricu i prica kako je Konakovic uradio neke stvari kako treba , pa ovo , pa Dino ono ;D ;D laganica priprema terena za prelet u NiP
sav otpad sa zelenih površina drvo granje trava itd se koristi u kompostanama i dobija se crni humus koji se koristi u poljoprivredi a efikasniji je og gnojiva i đubrivca koji se kupuje,). ovo su neki od prijedloga ali naravno oni koji nešto znaju ne mogu vam dostavit rješenja i sugestije.
od 240 miliona KM za spalionicu bolje je instalisat pogon koji bi koristili za proizvodnju alternativnog otpada iz komunalnog i industrijskog otpada (istraživanja u svijetu Za 1 t otpada dobije se 250 – 500 kg RDF koji koristi cementara Lukavac), drugi prijedlog da se po gradu urade reviklažna dvorišta koja se koriste za selektivno odlaganje otpada (posebno papir, plastika, drvo itd koje se moze koristit za reciklažu, miješani komulani otpad za alternaticno gorivo).
rješenje deponije se ne ogleda u spalionici niti u izgradnji nove plohe. Prva stavka koja se kod nas zaobilazi a to je da se kuča gradi od krova. Da bi se smanjila količina otpada koji se odlaze na deponiju treba selektivno vršit razvrstavanje otpada.
@edin1212 Ro definitivno, ali nekome nije u onteresu da se reciklaza obaljva kod nas. Sto vise zivimo u smecu, jadniji smo i lakse nas je kontrolisati. Medjutim, ovo sto predlazu jebarem privremeno rjesenje, jer realno, unatoc nelegalnog gradnji, deponija je preblizu gradu.
Sve je to SDA kriva sto je dopustila da ljudi grade bez dozvola. kaze sudili Zornicu u ratu a nisu dozvole trazili za kuce ???
Hoće li opet uzeti kredit pored milijarde budžeta?