Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čoviću, samo ti negiraj postojanje Bosne i Hercegovine, daleko ćeš dogurati!
Hrvatska je država koja postoji tek 23 godine. Uvijek je bila pod Austrijom i Mađarskom, Turcima, SHS-om i Jugoslavijom. Tek je 1991. konačno formirana kao posebna cjelina.
Dakle historičari izvan BiH su napisali da smo najstariji na ovom području, osnovani krajem osmog vijeka.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
pisem kao hrvat iz sarajeva. dokle god hdz potencira prica o trecem entitetu dotle ja necu glasati za njih, jer me zele izdati i prodati. za mene hdz nije spasilac nego izdajica hrvatskog naroda hrvate po posavini i po sarajevu zele prodati za vlast po sirokom i mostaru. e pa covicu, iskreno se nadam da ce ovo i hrvati iz tuzle shvatiti i da nece glasati za tebe. hvala. prijatno svima
picual, ne znam koliko si star.Ja sam cuo licno od Hrvata da su vas prisiljavali da napustite Sarajevo da bi stvorili HB. Bobanovo i druga sela, koja su nastala, su dokaz da ste prevareni.Davno je bila prica da je Posavina izgubljena, zbog vlasti, koja nije nista dobro donijela za Hrvate. Srednja Bosna im samo sluzi za izbore.Covic je davno potpisao dekret sa Dodikom da nece nista traziti od RS i da nece se truditi da se tu vrate Hrvati, koji danas zive na krsu Herzegovine, ne misleci za njihovo dobro, vec zbog svoje fotelje.Ja znam tocno, sta je istina, koju pratim iz daleka. Imam i tocna priopcenja onih, koji zive i rade u mojoj zajednici.Imate dosta dobrih Hrvata, koji su vjerni svojoj domovini i koji znaju sta je istina a sta laz. Lazete sami sebe, ako tako nastavite ne pise vam se dobro.Nemojte misliti ako ste hriscani, da vas mi kao takve zelimo poduprijeti.Zasto bi, kad vas i sama maticna drzava ne podupire na nacin, koji vi zelite.Stvarnost i istina nisu daleko, koju si i sam dobro svatio i javno priopcio.Nadam se, da nisi sam u svojim dobrim namjerama.
manfredmller ma nisam bas puno star, ali znam da su moju familiju nagovarali da ode za drvar sa zemlje na kojoj su bili 200-300 godina u sjevernoj bosni. ti ljudi se nikad ne bi osjecali da su na svom, ali te ljude nije briga za to. njima je bila potreban teritorija i vlast.
Cekaj hebo te gdje je bio ovaj skup u Zagrebu ili Tuzli vidi ba zastava i himna cak bila. Pa jeb te ovi ce rat da objave ako Bosnu ne uspiju raz*** politickim putem gdje ovo normalno. Koliko miliona Turaka zivi u NJemackoj i ne zna se da su tamo, a vidi svi bi neku drzavu u drzavi pa bem vam napadnite Italiju i dole pravite herceg italije i sl sranja. Zivite normalno umrijecete u nacionalnim govnima i vi i snsd i sda sva govna FUUUUUJ pa zar nije tako normalni narode.
Čuj Himnom Republike Hrvatske! Ovakva BiH je živi vic od države. Ebem ti ovo ovako.
"Oteti radna mjesta na UKC-u Tuzla, u TE Tuzla, zavodama, školama... To nama pripada i to nam niko ne može uskratiti". Dakle gospodin ce se u svom mandatu nastaviti zalagati za stranacko i rodbinsko zaposljavanje, a ne za borbu protiv korupcije i nepotizma. Tesko nama, sa nama ovakvima.
I neka još neko zamjeri prof. Lagumdžiji što im nije dozvolio vlast na Federalnoj razini, gdje je u stvari najveća moć i novac. Eto vam Radončić i Komšić pa sa njima dijelite Mostar, BiH i lovu, sa SDP-om nikada to nećete moći.
Tamburaši iz Vinkovaca izveli su hrvatsku himnu....sapienti satis. I onda se pitaju zašto je broj Hrvata spao za 40 %. Za 20 godina neće ih biti više od 8 % u BiH, zahvaljujući HDZ-u i Čoviću. I sličnima. Bosna i Hercegovina forever !!
Dokaz da Covic ganja vlastite interese je cinjenica, da on nije nikada digao glas protiv NESTANKA Hrvata u RS-u, vec je suprotno tome kafenisao i grlio se sa Dodikom. Kad ste vidjeli da je Covic spomenuo da je prije onog nesretnog rata u Banjaluci zivjelo preko 30.000 Hrvata, dok ih danas zivi 2.000. Zasto se ne bori za Hrvate na podrucju citave BiH !?......zakljucite sami, da ne bude dasmo mi zakljucili umjesto vas. Takva poltika ce vas na duzi rok unistavati, cupate sami sebi zube, a svi znamo da ih ima samo odredjen broj. Prijatno
Baci nam te dokaze da vidimo. Moj prijatelju u RS-u nema ni 15.000 Hrvata od prije ratnih vise od 200.000
Ko je pratio moje upise, vidio je da ja podrzavam uvazavanje i saradnju Bosnjaka, Srba i Hrvata. Sama logika mi nalaze da je to jedini put za bolje sutra ovoj napacenoj zemlji. Apsolutno sam za to da Hrvati izglasaju politicara koji ce ih zastupati na drzavnom nivou, time vise sto za lose vodjenje poltike poslije ne mogu okrivljavati druge, vec ce morati pronaci krivca u svojim redovima. Covic je duplikat M.Dodiku, i on nudi samo nacionalizam, igra na ljudsku sujetu i nudi nemoguce. Dragi moji prijatelji, treci entitet je nemoguca misija, kao sto je nemoguca misija odcjepljenje manjeg entiteta RS. On je jako pametan covjek, pa je postavio najvisi moguci zahtjev, a istina je uvijek negdje izmedju. Nema sumnje da treba doci do promjena, ali ne samo u federaciji vec u kompletnoj BiH. Dakle, politika je klasicno cjenkanje auto-pijace, Covic plasira price o trecem entitetu, a jeste li se upitali sta moze dobiti???
...možda federalizaciju, ukidanje kantona, smanjenje državne uprave i tako to...zna to njemačka lijepo "upakovati" a mile može samo lagano asistirati sa pozicije "lijepih namjera"...dodinjo je u ovoj partiji šaha politički saveznik čovinja, sa manje više identičnim ciljevima.
E moj jogy. Treci entitet nije kesa bombona da se moze kupiti u prodavnici, Za tako krupne stvari je potreban citav niz politickih promjena, uz znacajnu medjunarodnu podrsku. Dobro zapamti moje rijeci, to se nikada nece desiti. Podrzavam jednakopravnost i volju naroda, ali cete uvidjeti da je Covic hrvatski Dodik, jer je on sad u toj fazi gdje je Dodik bio prije 5-6 godina. Za ostalo kratak odgovor-Lagumdzija
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Mozda dobijete glasove Hrvata iz kojekakvih sela, ali Hrvati iz Tuzle nece glasati za ustase.
Mahat ce te vi ljiljankama ako bude Sefer izabran aBd ;)
nesto mi ne stima ovdje gospodine covicu... kazes da je bosna i hercegovina vasa domovina, a svirate himnu druge drzave???? kako to?
Više glasova u Tuzli će dobiti HDZ nego SDP hihihiihihi
Početkom '90-ih Srbi preglasavaju progresivne snage u ex-YU uvodeći u politički život marionete poput Sejde Bajramovića, Momira Bulatovića i sl. Rezultat takve neiskrene i perfidne politike danas svi vrlo dobro znamo. Početkom 2000-ih, Bošnjaci preglasavaju legitimno izabrane predstavnike Hrvata, i izbornim inženjeringom vrše prijevaru i izigravanje legitimne izborne volje Hrvata u 3 izborna ciklusa zaredom, a u 4. pokušavaju lukavo odabrati "podobnije političare" poput Raguža ili Ivanića. Zaključite sami kakve konzekvence takav pristup najbrojnijeg od 3 konstitutivna naroda može imati u bliskoj budućnosti jer je prošlo vrijeme sisanja motki. Osvijestite se, dragi Bošnjaci, i ne budite političke prostittutke, nego barem jednom pokažite da ste gospoda i da ne uzurpirate tuđe ustavno pravo zarad kratkoročnih partikularnih interesa čineći dugoročno strašnuj medvjeđu uslugu državi BiH čija agonija može poprimiti karakter krajnje neizvijesnosti. Odgovornost je na vama, apeliram na razum!
hrvojeherceg. da niste i mrtvima dali glasovati na izborima, tako nesto se nebi desavalo. Svi to dobro znaju, ali eto vama su za sve krivi Bosnjaci.Vasa zlonamjera im je dala pravo da glasaju po svojoj volji, nisu bili primorani.Ja sam taj, koji cijenim volju a ne ucijenu, bez obzira odakle ona dolazi.Ako Hrvati, koje volim i cijenim nastave ici istim putem kao i do sada, izgubit ce mnogo vise, nego sto mogu dobiti.Nitko od danjasnje vlasi iz vlade HDZ-a im ne moze dati sigurnost, kojeg vec 20 godina obecavaju. Gdje je tu tvoja pamet? Ne vidim je nigdje, kad pokusavas na svoj nacin dobiti Bosnjake za glasove. Za tebe je gospon Raguz ili Ivanic nepodoban, jer znas dobro da su ti zitelji svjesni svega negativnog, koji ne moze biti za dobrobit sviju.U sadasnjoj politickoj eliti su se uhljebi zapitali,sta ce biti od nas pojedinaca? ako oni koji se protive nama. Tvoja prjlava izjava (priocenje) hrvoje nam je dokaz. Ti se vracas u proslost, da bi zaobisao buducnost. Tako se ne pravi buducnost, vec samo pokusaj da se sacuva ono sto ste opljackali.Laz ima kratke noge hrvoje, vrijeme je doslo da se sve ocisti od prljavih i korumpiranih politicara. Vrijeme je doslo da se biraju novi politicari, koji imaju cist obraz, a ne pun racun na banci. Vrijeme je doslo da se zitelji (pucansto, narod) izvede iz 20-godisnje agonije. To se moze dogoditi samo bez stranke HDZ-a i njegovog uticaja.
@manfredmller: Zamijenio si tezen i imputiraš mi stvari koje ne govorim. Ja ovdje nisam nikakav HDZ-ov advokat, niti agitiram za tu ili neku drugu stranku. Nema danas poštene stranke na BH političkoj sceni! Ja sam realno sagledavam stvari i ukazujem na jednu strašnu anomaliju u našemu društvu koja omogućuje opetovano preglasavanje, zloupotrebu Ustava poradi izbornog inženjeringa, ismijavanje susjeda Hrvata i surova demonstracija političkoga nasilja nad njima od njihovih sugrađana Bošnjaka koji vjerojatno nisu u potpunostin svjesni šton čine. Akoo Ustav kaže 3 predstavnika, tri konstitutivna naroda... ako 2 naroda biraju i uredno izaberu svoje legitimne predstavnike, a treći već 15 godina to ne može realizirati zbog brojčane dominacije Bošnjaka, onda se sasvim izgledno da će se na BH političkoj sceni odigrati ono što zloupotrebiom izbornoga glasa Bošnjaci žele izbjeći:n troentitetska BIH, a to možda i jest jedino razumno rješenje s obzirom na okolnosti. Hrvati biraju Hrvata, a ne Bošnjaci
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Novi slogan HDZ-a: "Sviramo hrvatsku himnu i otimamo Tuzlacima radna mjesta"... Na šta spadoše, od otimanja dijela države, spadoše na otimanje radnih mjesta... za 4 godine neće ih se niTko ni sjećati...a himnu će svirati - zna se kome, čemu
Pa 80% cjelokupnog Rvackog puka u BiH je prikazano na ovim slikama, dosli iz svih krajeva za Covicem :) dajte nek Kalesija samo glasa za Raguza ove godine da se mi ostali ne mijesamo :)