Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako da ne napustimo kada nam je Premijer u optuzenickok klupi, policija, sudstvo, prosvjeta sve korumpirano, povecavaju ti poreze da placas za imbecile plate, krasu na svakom cosku vise se stida nema nizasta. U drugom drzavama se bar krade tajno i kad se sazna za nesto otkaz se daje, ovdje krades i svi znaju da krades i na keaju nisam Allaha mi ja ukro nego moja ruka
Ma ja, labilna mi ruka..
Drzavu zele napustit nestrucni papci koji su zavrsili levatske fakultete poput prava, filozofije, ekonomije, politickih nauka, dif, saobracajni. Sve stvari od kojih ne moze marka da se zaradi jer su prelagani fakulteti i svako ih zavrsava. Naravno da diplomanti ETFa i Medicine nece napustiti drzavu jer se odmah zaposle i imaju ogromne plate, a troskovi zivota manji nego na zapadu.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kako Halid Genjac ne razmislja da napusti BiH. Pa covjek svoju mladost dade za Parlamente.
Drzavu zele napustit nestrucni papci koji su zavrsili levatske fakultete poput prava, filozofije, ekonomije, politickih nauka, dif, saobracajni. Sve stvari od kojih ne moze marka da se zaradi jer su prelagani fakulteti i svako ih zavrsava. Naravno da diplomanti ETFa i Medicine nece napustiti drzavu jer se odmah zaposle i imaju ogromne plate, a troskovi zivota manji nego na zapadu.
Treba da reaguje visoki predstavnik i da zabrani odlazak hahahahahaahhaha
Malo minimalac povecati a ne otpustati svaku zenu koja zatrudni, obezbjediti djeciji doplatak dostojan covjeka a ne ako si socijalni slucaj da iznosi 36 km, majkama koje imaju troje i vise djece osigurati minimalnu penziju.
Da se ne lazemo svi smo k(o)rumpirani,neki manje neki vise
Kako nece napustati zemlju, hapse se inspektori zbog prodaje narkotika i sarasnje sa auto mafijom, hapse se sirektori zdravstvenih zavoda, hapse se policajci za koristenje radara na crno, hapse se parlamentarci, hapse se fudbalske sudije, hapse se sudije, hapse se doktori. Ima li da nekoga nisam spomenuo?
Plaćaš zdravstvo nema ga, plaćaš penziono, nema ga, plaćaš akcize, nema autoputa... U*rani političari samo o ratu a svu familiju uhljebili. Samo ići iz ove u*rane rupe.
Jedino pravo i istinski pošteno rješenje od strane EU je da otvore svoje tržište rada za sve mlade iz BiH u tom slučaju ovakvu korumpirana i birokratsku aždaja- državu neće imati vise ko finansirati
Bar raja iz KS se ne bi trebala zaliti,razumijem ljude iz drugih dijelova BiH drzava zaboravila na njih,a nije ni da nesto misle na nas iz KS,ali eto kud i kamo je bolje nego kod njih..Ko hoce nek ide,ko nece nek ostane cist racun duga ljubav..Ali je medju rajom zavladao pesimizam preveliki..A cim ode u Njemacku radi dva posla,a ovdje nece nijedan
Bez mira nema ostajanja. Ko je god pametan on će otići. Konflikt između velikih sila se prelama u BiH.Sad je samo još pitanje koje ciljeve imaju SAD/EU naspram Rusije. Alijansa već zagrijava Hrvate a i Srbi imaju direktive ponašanja. Situacija je svakim danom sve gora. I niko ne vidi rješenje. Pošto je vrhunac blagostanja u svijetu dostignut, biće ratova u budućnosti kao u priči. A u BiH se ne isplati više praviti kuću jer je na liniji razdvajanja.
A šta bi trebali, da sjede ove i pitst se hoće li sutra imati posao ili hoce li biti plate koja je ujedno mizerna. Uslovi za život su 0. Brojka nije tačna, vrlo vjerovatno bi 100% mladih otišlo
Ne uljepsavajte, kakvo skoro pola? Skoro 100% je pribliznije!!!
Neka napuste ovi sto imaju dva pasosa i druge pogodnosti, a stalno kmece kako su ugrozeni.
Moze to i jace, pitajte i drugu polovinu
SAMO polovina...negdje je greška
Trebali su i drugu polovinu pitati
Ako to misli samo polovina onda smo u još vecem khurchu
Samo oni koji ne vole i ne zele se zrtvovati za svoju domovinu ce otici, takvim treba i poslat racun da odplate troskove skolovanja i svega sto im je BiH mukotrpno obezbijedila besplatno. Mi prave istinske patroite ostajemo da je odbranimo, izgradimo i zastitimo ako Srpski i Hrvatski agresori izvade puske i bombe.
Uh,gdje me nadje,sad moram troskove skolovanja Jugoslaviji platiti......Hahaha
Kad sam bio gimnazijalac (ne tako davno), u mojoj gimnaziji su sproveli jednu anketu čije je pitanje bilo "Da li biste ostali u BiH?" i radili su je svi učenici od 1. do 4. razreda. Rezultat je bio otprilike 50-50 (vjerujem da se u međuvremenu procenat povećao u korist odlaska).
A šta ti misliš o tome?! Za mene je odlazak izdaja i dezerterstvo! Ja da im se borim za očuvanje nekretnina i zdravlje roditelja?!