Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je sramota. Putite djecu da idu u skolu, nemojte djecu korititi u svoje jadne politicke svrhe. Ganjajte sta hocete, odrasli, a putite djecu da imaju normalno djetinstvo makar se pretvorili u Srbe. Da ljudi u BiH vise zele dobro svojoj djeci nego svojoj nacionalnosti, drzava bi se popravila jako brzo. Djecu prije nacionalnosti!!!
Ovaj "novi" narod se non stop zali , pa dokle vise...!!! Pogledajte malo u svoje dvoriste, multietnicosti nigdje, gori ste od Kosova, Srbina i Hrvata ni za lijeka!
Bosnjacka djeca kao i sami Bosnjaci kojima se ne svidja skola,zivot u RS neka idu u svoju dzamahiriju.
pa ponovo u k.polju nek glasaju za adila osmanovica covjeka bez 4 razreda titine skole i nek vrsi pritisak na roditelje koima je dodjelio po 100 blokova i toliko crijepa a to debelo naplatijo od njih a navodno donacija i naravno oni njemu da daju glas na izborima
Bošnjačka djeca neće učiti tzv. Srpski jezik, niti će slaviti koje kakve slave po školama!
@Vojvoda Pa i imaju sve to, u federaciji roditelj bira koji ce mu jezik dijete uciti, bosanski srpski i hrvatski koliko ja znam mogu birati. Na vjeronauku svaki roditelj ima pravo da bira koju vrstu vjeronauke ce mu dijete uciti. A sa cirilicom u federaciji sve skole rade i pola knjiga na cirlici napisano.
Mutabdžija je naglasio da 7.300 djece bošnjačke nacionalnosti sluša islamsku vjeronauku u 107 od 187 škola u Republici Srpskoj, a od toga 2.600 ima puni fond nacionalne grupe predmeta. "S druge strane, svega 15 djece u Kantonu Sarajevo sluša pravoslavnu vjeronauku, a uči maternji jezik iz zajedničkih udžbenika sa drugima, dok nastavnici upisuju proizvoljno da li to je srpski, hrvatski ili bošnjački jezik. Djeca u Hercegovini uče hrvatski jezik i slušaju pravoslavnu vjeronauku", naglasio je Mutabdžija. Prema njegovim riječima, od Sarajeva do Doboja nema nijednog učenika koji sluša pravoslavnu vjeronauku.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)