{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Školska iskustva su izuzetno značajna za život učenika

S
1.2.2012. u 11:20
0
2
Školska iskustva su izuzetno značajna za život učenika
0
Školska iskustva su izuzetno značajna za život učenika
Učenici svakodnevno provode znatan dio vremena u školi, tamo stječu raznolika znanja, razvijaju važne kompetencije, uče o sebi i odnosima s drugim ljudima te imaju mogućnost doživljavanja uspjeha ili neuspjeha.
Školska iskustva određuju stavove prema školi, kao i općenito stavove prema obrazovanju i znanju, uvjetuju motivaciju za buduće učenje, stupanj zalaganja i orijentaciju u životu. Pokazuje se da pozitivna školska iskustva vode ka boljem akademskom uspjehu, doprinose razvoju pozitivne slike o sebi te djeluju na razvijanje kvalitetnih međuljudskih odnosa. Školska će iskustva najvjerovatnije biti pozitivna ukoliko su usklađena s optimalnim zadovoljavanjem razvojnih potreba učenika.

Gledano iz perspektive humanističkog shvatanja obrazovanja, škola bi trebala biti organizirana tako da pomaže učenicima u procesu aktualiziranja svih pozitivnih individualnih potencijala, kako obrazovnih, tako i socijalnih, emocionalnih, tjelesnih i drugih.

Škola treba pomoći učenicima u procesu otkrivanja i razvijanja vlastitih talenata. Da bi to ostvarila, škola bi morala svakom učeniku pružiti podršku u razvoju osobnosti te mu osigurati šansu za uspjeh, poštujući različitosti koje postoje među učenicima u sposobnostima, razvojnom okruženju i socijalnom kontekstu iz kojega dolaze.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: