{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata

F
27.7.2015. u 19:14
12
59
Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata
12
Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za četvrtak, 30. jula, u Sarajevu a za dnevni red su predloženi Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu za period 2015 - 2018 godina te Prijedlog zakona o radu.
Zbog tog zakona je Savez samostalnih sindikata BiH najavio protest za isti dan ispred zgrade Parlamenta u kojoj će Dom zasjedati.

Sindikat ne želi da predloženi novi zakon o radu u FBiH odobri nakon Vlade i Parlament jer, kako tvrdi, u predloženoj formi grubo se krši postojeća radnička prava.

Osim agende i tog zakona, za sjednicu Doma naroda su dnevnim redom predviđeni ovogodišnji program rada Federalne vlade te po hitnom postupku izmjene tri zakona - o poštanskom prometu Federacije BiH, zatim o stranim ulaganjima te Zakona o pomilovanju.

U nacrtu su zakon o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji te odluka o alokaciji na Federaciju obaveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj 535-Projekt četiri ceste i most Musala.

Predviđeno je i da se delegati upoznaju s izvještajem o dinamici projekta na Koridoru 5-c, broj 17, zaključno sa 30.6.2014. godine, koji je dostavilo preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Taj projekt se finansira od međunarodnih kredita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: