{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata

F
27.7.2015. u 19:14
12
59
Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata
12
Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH 30. jula, istog dana protest Sindikata
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za četvrtak, 30. jula, u Sarajevu a za dnevni red su predloženi Reformska agenda za Bosnu i Hercegovinu za period 2015 - 2018 godina te Prijedlog zakona o radu.
Zbog tog zakona je Savez samostalnih sindikata BiH najavio protest za isti dan ispred zgrade Parlamenta u kojoj će Dom zasjedati.

Sindikat ne želi da predloženi novi zakon o radu u FBiH odobri nakon Vlade i Parlament jer, kako tvrdi, u predloženoj formi grubo se krši postojeća radnička prava.

Osim agende i tog zakona, za sjednicu Doma naroda su dnevnim redom predviđeni ovogodišnji program rada Federalne vlade te po hitnom postupku izmjene tri zakona - o poštanskom prometu Federacije BiH, zatim o stranim ulaganjima te Zakona o pomilovanju.

U nacrtu su zakon o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji te odluka o alokaciji na Federaciju obaveza po kreditu kuvajtskog fonda za razvoj 535-Projekt četiri ceste i most Musala.

Predviđeno je i da se delegati upoznaju s izvještajem o dinamici projekta na Koridoru 5-c, broj 17, zaključno sa 30.6.2014. godine, koji je dostavilo preduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar. Taj projekt se finansira od međunarodnih kredita.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: