Strani mediji o krizi s gasom
0
'Situacija u Sarajevu najviše liči onoj ratnoj'
Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ Fujjj Sjedi, 5+! :) Ocito se razumijemo, ali meni se nije dalo pisati i ici u detalje... ...Samo da dodam da sam ja svo to vrijeme proveo na XII spratu sa cijelim stanom direkt okrenutim prema Grbavici udaljenoj nekih nepunih 100 metara... Ljepota od zivota sto se tice vucaranja vode i licne sigurnosti... Lijep pozdrav svim mojim sarajevskim mazama...
LJUDI TOLJAGE U RUKE I na uLice da ih mlatimo... pa ce doc svi i mi srbi i oni hrvati... samo d ase malo isceifimo mamo im lopovsku... uzet cmeo motke i trest okolo...
kad nestane gasa, lozicemo srbe iz lukavice
Pa jeste...ali neznam dali je uredu ovako javno...? Ma sto da ne ? Rekao mi je.... reci Konstantinu Viktorovicu... pazi..AV,AV OUT,OHR 0...23Z...443GF...BOSUT...PLAVA PTICA...TOPOLJ-M...jes\' zapamtio ?Pita. Pa sta s mu to re\'ko? Upitah. Sta te boli...? odgovori Eto... odo u \'\'Dugu\'\', pozdrav Kostja !
Bronko ! Dali je Vladimir Vladimirovic, meni nesto porucio ?
Dragi moji zemljaci ! Upravo sam razgovarao sa Vladimirom Vladimirovicem Putinom ... Moram biti iskren, pa reci ,malo sam i galamio na njega ...\'\'Sta smo ti mi krivi Vladimire !?\"...Znam, znam...niste nista,ali Ukrajinci su bas brezobrezni...nije bilo drugog nacina ! Nemoj Bronko da se ljutis na mene, ali moralo se...A gas, kada ces nam ga pustiti ....pitao sam ga ! Sutra u 11h ! odgovorio mi je...Sutra ili malo sutra?...upitah, jos ljut. Ama sutra , ne brini...i pozdravi mi raju iz \'\'Duge\'\' (lokalna kafana ) ! Drmate li ko nekad ?Ma drmamo, fala na pitanju, ali pustaj gas ! Ajd, vozdra ! .. Vozdra brate Bronko ! Eto, da vam javim !
pa naravno da lici kad oni kreteni rusi i ukrajinci nedaju prokleti plin
Vlada RS pomaže Zvorniku Nakon prekida isporuke plina... 09.01.2009. 09:34 U Zvorniku je bez gradskog grijanja ostalo 1.860 stambenih i 330 poslovnih objekata. Budući da su izuzetno niske temperature dodatno otežale situaciju, u pomoć se uključila i Vlada RS, koja je obezbijedila sredstva za prelazak gradskih kotlovnica na mazut. - Vlada RS na račun \"Zvornikstana\" prebacit će 200.000 KM da bi se nabavila oprema koja nedostaje i postojeće gradske kotlovnice prebacile na mazut - kaže načelnik općine Zvornik Zoran Stevanović, napominjući da je za ovo potrebno najmanje pet do šest dana, a za kotlanu Namadžah i znatno više.
Trebali su dopustiti Silajdzicu da teleportira gas iz Kazahstana ali eto, nisu mu dopustili, pa se sad Sarajlije smrzavaju.
100 % smzavanje :)
što zbog vode koju jednostavno nisam mogla nositi,....i NE SERITE,.....Imamo sve osim plina...i čemu tragedija...zaista ne razumijem...Iskreno se nadam i želim vjerovati da će plin uskoro stići i u našu zemlju, do tada će me grijati grijalica...a pri tom neću biti ni gladna, ni žedna, ni promzla i što je najvažnije ne strahujem za svoj život..Želim nam svima uspješnu grijnu sezonu!!!!!!!
Ja ne znam koga ova situacija podsjeća na ratni period...Sigurna sma one koji nisu bili tu...Njima ću ukratko objasniti...Zima 92, nema struje, plina, drva, hrane vode...ja sam se grijala uz plamen let lampe(mislim da se tako zove sprava koja radi na benzin, naftu izbacuje plamen od 10cm) ...bili smo sretni jer je stari imao u aprilu pun rezervar benzina) Bili smo na riži, leći i makaronama...93 smo dobili peć od eletričnog bojlera, iščekivali smo plin, .a u međuvremenu smo ložili plastične gajbe, ostatke automobila, pa smo prešli na obuću, namještaj,.a na toj peći nismo mogli kuhati....u februaru 93 smo dobili plin...i dalje smo bili na riži, leći i makaraonam...Sjećam se te zime...grozno..u odnosu na onu 92 nismo imali više niakvih zaliha...NIKAKVIH...a sjećam se i čekanja cisterne vode...bilo je ko zna koliko minus ispod nule...sjećam s ei da su mi se ruke smrzle toliko da nisam bila u stanju nositi ta dva kanistera vode...sjećam se i svojih suza što zboh zime,
NAMA NEMA SPASA! TOLIKO SMO TROMI I INDOLENTNI DA NAS SVAKA INFORMACIJA ZAOBILAZI, NA SVAKI JAD SLEGNEMO RAMENIMA OPSUJEMO NEKOME I TO JE TO. SVI SU NAVALILI NA NAS MALE TOLIKO DA SMO SE PREDALI. KRADU NAS, OTIMAJU NAM, IZMISLJAJU NAM POREZE, UKIDAJU NAM A MI SUTIMO KAO KONJI KOJE JASU DOK NE UGINU. OVJ PLIN NIJE NISTA VEĆI JAD OD SVIH OSTALIH KOJI NAS PROGANJAJU SVAKI DAN.
Strani mediji dobrano seru! Par dana Sarajevo bez plina i situacija se poredi sa onom ratnom! Komparacija je u najmanju ruku vulgarna i uvrjedljiva! Trebajul\' detalji zasto tako mislim!? Kreteni jedni imbecilni!
@ lja Roknuli bi da imate stisnuti ono izmedju nogu i oruzja, jedino jos imate jezik da mlatite bezveze.