{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SIPA i OSA u borbi protiv terorizma i korupcije

S
23.10.2012. u 18:33
4
6
SIPA i OSA u borbi protiv terorizma i korupcije
4
SIPA i OSA u borbi protiv terorizma i korupcije
Foto: Arhiv/Klix.ba
Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH analizirat će stanje sigurnosti u BiH u oblasti terorizma, korupcije i organizovanog kriminala, nakon čega će biti definisani prioriteti u radu i preduzimane mjere i radnje u skladu sa usvojenom strategijom za borbu protiv ovih krivičnih djela.
Ovo su danas na sastanku dogovorili direktori SIPA-e Goran Zubac i Obavještajno-sigurnosne agencije Almir Džuvo.

Dogovoren je i zajednički nastup i učestvovanje policijskih službenika SIPA-e i pripadnika Obavještajno-sigurnosne agencije na radnim sastancima koji će biti održani u narednom periodu sa rukovodiocima drugih policijskih agencija u BiH, a na kojima će biti razgovarano i o problemima terorizma, organizovanog kriminala i korupcije.

Naglasak tokom sastanka stavljen je na rad Operativne grupe za borbu protiv terorizma u čijem radu, osim pripadnike SIPA-e, između ostalih, participiraju i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

Usvojene su dalje smjernice za rad ove grupe, te apostrofirana neminovnost rješavanja određenih pravnih pretpostavki koje su neophodne za učestvovanje pripadnika drugih policijskih agencija i institucija iz BiH u radu ove grupe.

U znak zahvalnosti za dosadašnju uspješnu saradnju, direktori SIPA-e i OSA-e razmijenili su priznanja i zahvalnicu, saopšteno je iz SIPA-e.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: