Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sve bi ja ovom narodu ukino pljunte me u usta ako opet isti ne pobjede na izborima
pa vidio si sinoć STOKE sa tuđim zastavama po Sarajevu nema Bošnjak svog poštovanje a nema pojma šta znači država narod i nacija to je STOKA SITNOG ZUBA koju mozes kupiti za šaku žita SINOĆ SU PONIŠTILE SEBE I DRŽAVU i pokazali dušmanima Bosne da su upravu FUJ FUJ GAMAD koja će opet i iznova glasat za 5 kg Brašna
da se mene pita ja bi to bosnjecima ukinuo odavno....pa za bradicu dobijaju 300 km...za kratke pantolice 300 km...za maramu 300 km....koji ce im kyrac jos i prevoz i topli obrok?
Topli obrok i treba prebaciti u platu,kao svugdje o normalnom svijetu...a ovog bajramovica konacno otjerati sa ovog mjesta,za radnike nikad nista nije uradio,javi se samo kad mu sdp kaze da sta izjavi...mrs uhljebu
Prebaciti i da to bude isti iznos neto kao što bi bilo i sa dodatkom toplog obroka. Drugačije ne treba podržati.
ko zadnji izadje nek svjetlo ugasi!
U kakvoj mi vukojebini zivimo jebemli vam majku onu lopovsku
sve to ukidaju da bi svoje enorno velike i nezasluzene plate zadrzali da slucajno ne bi oni sebi smanjili platu i da slucajno ne bi oni svoje naknade dirali a imaju ih i previse a uopste nista ne rade i za svoj nerad sebe nezasluzeno nagradjuju
To nigdje u evropi nije obaveza da poslodavac plaća!!
Normalno da je to trebalo davno ukinuti,jer je to bio izvor mahinacija u privatnom sektoru i pranje novca da se dođe do keša. Neka nesposobni sindikat ne laje na vladu,neka obidju privatne firme i vide koliko ih ima sindikat-mozda 20%.Ostali ne smiju ni formirati sindikat. Put je da svaki sindikat u firmi zastupa svoje radnike i razgovara sa poslodavcem, a ne vlada.To sto su u sindikatu najveći neradnici je poseban problem i takvi nemaju cijenu.
vlada to ne ukida ali debelo oporezuje. ne znam sta ce za silne drzavne sluzbenike i one po javnim preduzecima. vjerovatno kao i dosad. oni nece uplacivat doprinose kao sto nisu ni uplacivali.
Narode dragi oni vas guraju na revoluciju, a vi nista!
još samo da blagoslovi uhljeb ukidanje sadake od plate
To treba ukinuti javnom sektoru a ostaviti u privatnom. I ovi koji nisu nikad nikud makli iz svoje prćije, pa kazu fa to nema nigdje u svijetu, nemaju pojma. Troskove prevoza imas i u Njemackoj. Na kraju godine prilikom prijave povrata poreza imas pravo i na povrat troskova prevoza. Evo, ja sam sada u Sloveniji, imam i troskove prevoza i topli obrok placen.
Ukinite i platu, koji ce nam. Svakako su ljudi u Bosni carobnjaci, mogu prezivjeti sa 100 maraka mjesec. Zivjela Vlada!
I treba to ukinuti. Poslodavac treba da plaća rad, a kako ces se ti hraniti na pauzi i hoces li se hraniti to je tvoja stvar. Kako ces dolaziti na posao (biciklom, tramvajem, autom)je također tvoja stvar i što bi to poslodavac plaćao i o tome mislio. Poslodavac treba da plaća rad kao i sredstva za rad.
Topli obrok i prevoz su osmišljeni poslodavcima kao malverzacija za izdavanje manje plate i uplatu manjih doprinosa.
Sindikati gori od vlade. Da su bili dobronamjerni, davno bi rušili vlast, a ne bi srali oko ovih sitnica. Treba oporezovati cijeli dohodak i da se to konačno završi. Da nema više priče o toplom obroku i prevozu nego da se dogovara plata na kojoj nema prostora za malverzaciju.
@Henry Chinaski de bolan procitaj tekst pa onda komentarisi
neka rade za bonove
Ma svi ovi koji pišu zakon imaju svoje privatne firme u kojima su već sa zakonom o rqdu profitirali jer su radnicima smanjili plate od 100 do 200 km ali im i ovo bi malo ostao 1% toplog obroka valja i to ukinuti. A druga stvar da su u nekim nadzornim ili upravnim koji po novim zakonu ulaze u obračun za penziju tako fq malo poprave koeficijent za penziju
A kao mi imamo i sindikat, prodane duše...