Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gledam juce usvojili povecanje plate i osnovice svim uhljebima u KS,kao da im radnici ne odlaze,smijesno pa niko ne daje otkaz iz drzavne firme jedino kad umre e tad je prekid rada.Samo da kazem ljudima iz drugih gradova,koji nekad kazu lako je vama,vjeruj te da ja tu zivim i da je zaposljavanje samo za politicki podobne,ja sam glasao za Nip zbog Arijane i Muriza i mislio promjene, ali oni ko Sda nastavili,zaposljavanje,korupcija,kriminal na sve strane,zalosno i razocaran sam.
Sta vise znaci Ugovor o radu na neodredjeno vrijeme i gdje se on zapravo koristi?Samo u drzavnim,federalnim,kantonalnim i opstinskim institucijama.A koristi se zato da podobno zaposleni u tim institucijama budu zasticeni i ostanu na tim poslovima bili sposobni ili ne za njega.
Uhljebljavanje na nedjelu. Kamo ova nazovi ministrica ne skonta otkad je ona na vlasti unazadila je obrazovanje do balcaka trebace godinama da se oporavimo. Kad na poziciju se postave poslusni i podobni a ne sposobni. Treba uposliti glasacku masineriju na duzi period.
Ova ministrica očito forsira privatne vrtiće koji nemaju kadra pa maltretira odgojiteljice sa rješenjima na odredjeno. Tamo se hajruje a u javnoj ustanovi djeca sarajevo nema hajra. Bruka je da odgojiteljice rade po 2 - 3 godine a i više na odredjeno. Ljudi su stalno u strahu za posao i treba to jednom riješiti. A ono što je važno istač tog kadra nema na birou tako da privatni vrtići u biti ne mogu ni funkcionisat u skladu sa zakonom.
NOSBIH namješten konkurs 11.10.2023, primaju se opet neobrazovani i podobni ljudi. Pročitajte "JAVNI OGLAS" za popunu radnih mjesta u NOSBIH sve će vam biti jasno