{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Granične policije najavio početak štrajka u ponedjeljak

S
29.4.2012. u 09:10
5
18
Sindikat Granične policije najavio početak štrajka u ponedjeljak
5
Sindikat Granične policije najavio početak štrajka u ponedjeljak
Sindikat Granične policije BiH najavio je da će sutra u podne stupiti u štrajk.
Štrajkački odbor Sindikata Granične policije saopštio je da će prethodno u 11 sati održati konferenciju za novinare o najavljenom štrajku.

Bezrezervnu podršku povodom najave štrajka upozorenja Sindikata Granične policije pružio je Sindikat mašinoviđa u Federaciji BiH.

"Upoznati smo o vašim problemima i potpuno razumijemo situaciju u kojoj se nalazite, zbog nebrige države i pojedinih političara koji nerazumnim potezima, kroz usvajanje Budžeta BiH, dovode u pitanje sigurnost naših granica i djelotvornost rada Granične policije", navodi se u dopisu Sindikata mašinovođa FBiH.

U pismu podrške se ističe da bi umanjenje plata graničnim policajcima dovelo do ugrožavanja njihove životne egzistencije, a time i do nezadovoljstva kod ljudi koji obavljaju tako odgovoran i specifičan posao, pa bi se sve to negativno odrazilo i na efikasnost rada Granične policije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar finansija i trezora Nikola Špirić najavili su 18. aprila linearno smanjenje plata svim zaposlenim u institucijama BiH za 4,5 posto, osim onih koji imaju plate do 500 KM.

Bevanda i Špirić su napomenuli da je Vijeće ministara BiH, usvajajući Prijedlog budžeta, donijelo i zaključak da Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo odbrane u svojim budžetima vide mogu li iznađi neko drugo rješenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: