{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikat Granične policije najavio početak štrajka u ponedjeljak

S
29.4.2012. u 09:10
5
18
Sindikat Granične policije najavio početak štrajka u ponedjeljak
5
Sindikat Granične policije najavio početak štrajka u ponedjeljak
Sindikat Granične policije BiH najavio je da će sutra u podne stupiti u štrajk.
Štrajkački odbor Sindikata Granične policije saopštio je da će prethodno u 11 sati održati konferenciju za novinare o najavljenom štrajku.

Bezrezervnu podršku povodom najave štrajka upozorenja Sindikata Granične policije pružio je Sindikat mašinoviđa u Federaciji BiH.

"Upoznati smo o vašim problemima i potpuno razumijemo situaciju u kojoj se nalazite, zbog nebrige države i pojedinih političara koji nerazumnim potezima, kroz usvajanje Budžeta BiH, dovode u pitanje sigurnost naših granica i djelotvornost rada Granične policije", navodi se u dopisu Sindikata mašinovođa FBiH.

U pismu podrške se ističe da bi umanjenje plata graničnim policajcima dovelo do ugrožavanja njihove životne egzistencije, a time i do nezadovoljstva kod ljudi koji obavljaju tako odgovoran i specifičan posao, pa bi se sve to negativno odrazilo i na efikasnost rada Granične policije.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar finansija i trezora Nikola Špirić najavili su 18. aprila linearno smanjenje plata svim zaposlenim u institucijama BiH za 4,5 posto, osim onih koji imaju plate do 500 KM.

Bevanda i Špirić su napomenuli da je Vijeće ministara BiH, usvajajući Prijedlog budžeta, donijelo i zaključak da Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo odbrane u svojim budžetima vide mogu li iznađi neko drugo rješenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: