Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Iz pravca RS-a se neumorno radi na tom da se BH sudu oduzmu ingerencije i prenesu na entitetske sudove, pa da njihove vladajuće strukture mogu mirno spavat.
Oduzimanje nadleznosti jedinoj drzavnoj ustanovi bi bio kraj i drzavi ,samim tim i kreditima...Zahtjev za kredit moze podnjeti samo drzava ...ni rs nebi sebi uskratila jedini izvor finasija. Problem je sto navedene ustanove ne rade svoj posao i gradjansko nezadovoljstvo raste mozda cak i vise u Federaciji neko u rs a nase institucije to ne zele da vide.
Trojica od četiri su Hrvati. Dodik je njihov, i radi za Hrvate. Srbi su samo medij koji treba uprljati da bi Hrvati profitirali.
Svak se češe tamo gdje ga srbi, pa stim u vezi, sve da je neke reforme, pa struktualni dijalolozi pravosuđa itd, ali se sve svodi na to, da se to isto pravosuđe razoruža i da mu se smanji moć ućinka.
Sigurno im je jos jedan kredit od MMF-a na umu cim mrljave oko nekakve vladavine prava. Svi znamo da od njihovog posla nema nista kao ni dosad,sem da izmuzu sebi place. Ministarstvo ne zna ni koje institucije postoje na teritoriji BiH .
Ako na kraju dogovore entitetsku nadleznost sudova za privredni kriminal, vladajuca garnitura u FBIH I RS-u moze odahnuti do daljnjeg
Bolje da pise ministri nepravde!
Institucije bez svrhe sem kad se radi o placama doticnih .
Kako tesko do dogovora?Kolko znam o kreditu MMF-a nije nimalo tesko bilo,vezite zakone za kredit pa cemo vidjeti je li tesko doci do rjesenja