Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plate sa rezultatima rada za sve činovnike, za sva ministarstva , agencije vezati za rezultate rada - učinak. Resistemattizacija radnih mjesta svima koji su budžetu. Poticaji poljoprivredi, penzije i dječji dodatci da imaju prioritet kod isplate, povrat PDV-a takođe. Što ostane u rashod. Sadašnji rad i primanja pomenutih je negativan rashod za ovu državu ovu državu!
Ne, Šepiću! Isplatu plate vezati sa koeficijentom efektivnosti rada službenika, i sa koeficijentom ekonomskog ambijenta države.
a I jednim i drugim vezati isplate sa isplatom mirovina umirovljenicima po osnovi 40 godina rada.
ispravnije bi bilo vezati platu uhljebima za prosječnu platu u privredi. A da ne kazem vezati za rezultate ......
Treba izjednaciti sva prava,i plate sa privatnim sektorom,s aobicnim radnicima,tek bi onda to licilo na nesto.
KAd papak kockaste glave rumeni,iz Ustikoline(ili neke druge selendre) kaze "placa",neprocjenjivo
Ustikolinu navedoh usput,nije samo Ustikolina problem.FAli to sto se papak odrize tradicije,postenja,samopostovanja da bi ostvario neki interes,najcesce materijalne prirode KAda su Balije govorili "opcina","placa" itd,kada je posebno istiocna Bosna imala Hrvatski dijalekt u svome govoru? Nikada.Do jucer govorili Unidji,Njiha,Pjese, na zor(da povratis kad ih sujes),odjednom postase Hrvati ljudi,ali ne mogu na onim kockastim glavama da sakriju svoj primitivizam,i seljacke gene kojima odisu. Nebi niko imao nista protiv toga,da su to kakvi ljudi,da se ne radi o sljamu koji gazi preko mrtvih da bi obezbijedio sebe.To sto vi ne mozete da odredite na osnovu fizickog izgleda ko je kakav covjek,ko potice opdkle,je vas problem
Zvucis kao Ante iz Mostara, koji komsije Bosnjake prepoznaje po boji koze, fizickom izgledu itd... Rasizam ti izbija na usi. A da ne govorimo o tome kako si neinformisan, jer se srpski "dijalekt" u BiH govorio samo od II svjetskog rata do devedesetih godina. I sto je najgore, komentarises nesto sto nema veze sa temom, a tema je prijedlog da se isplate placa ili plata drzavnim sluzbenicima ubuduce vezu sa poticajima poljoprivrednicima!! :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)