{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šemsudin Mehmedović: Pod plaštom terorizma se želi sprovesti Rezolucija RS-a

7.5.2015. u 11:45
296
337
Šemsudin Mehmedović: Pod plaštom terorizma se želi sprovesti Rezolucija RS-a
296
Šemsudin Mehmedović: Pod plaštom terorizma se želi sprovesti Rezolucija RS-a
Šemsudin Mehmedović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon jučerašnje akcije MUP -a Republike Srpske u kojoj je uhapšeno osam osoba na širem području ovoga entiteta zbog sumnje da su planirali terorističke aktivnosti te da su povezani sa radikalnim islamskim grupama, u Sarajevu se danas održava vanredni kolegij SDA koji raspravlja o jučerašnjim, prema tvrdnjama mnogih, neosnovanih hapšenja.
O akciji koju je pod kodnim nazivom Ruben proveo MUP RS-a, oglasio se Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Državnom parlamentu. U svom saopćenju pozvao je sve odgovorne za sigurnost bh. građana, naročito onih koji još nisu zaboravili strah progona, silovanja, masovnih likvidacija i genocida upravo od onih koji nezakonito bespotrebno i selektivno hapse i ugrožavaju živote nesrpskog stanovništva u RS da se oglase i poduzmu konkretne poteze.

"Privode se ljudi zato što imaju bradu, kraće pantalone, ono što slijedi jeste da počnu privoditi one koji idu u džamiju. Ovo je skandalozno, i ovdje se pod plaštom terorizma želi provesti Rezolucija RS-a", kazao je Mehmedović.

Pozvao je nadležne da odgovorno i hitno zaštite stanovnike ovog dijela BiH.

"Ako niste u stanju osigurati bar minimum životne sigurnosti podnesite ostavke. To će biti dovoljan znak da se građani organiziraju kako su to znali uraditi i 1992. Zbog osjećaja straha, vapaja Bošnjaka za pomoć, želim na ovaj način skrenuti pažnju na nerad onih koji su zaduženi za sigurnosni sektor i Vijeće ministara koje je odobrilo dodatna sredstva za opremu agencija", ističe Mehmedović.

Podsjećamo, u jučerašnjoj akciji uhapšen je Mujo Žilić na području Doboja, ali i Latif Hukić i Nail Dudaković u Orahovi. Također je priveden i Mehmed Husaković, dobitnik Zlatnog ljiljana iz Grapske kod Doboja, kao i Ramo Kadrić iz Srebrenice.

Navodno su prilikom njihovog hapšenja pronađeni oružje, municija, uniforme i propagandni materijal.

Povratnici u sela na području RS-a jučer su bili zastrašeni mnogobrojnim hapšenjima i nisu mogli vjerovati da hapse njihove komšije, koji, kako tvrde nemaju nikakve veze sa bilo kakvim radiklanim pokretima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: