BiH
0

Nakon hapšenja u akciji Ruben: Dvojica muškaraca ostala u pritvoru

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Okružni sud u Banjoj Luci odlučio je da Semir Redžić i Muharem Borovac, uhapšeni u akciji "Ruben", ostanu u pritvoru, dok su šestorica uhapšenih puštena da se brane sa slobode, rečeno je Srni u tom sudu.

Okružni sud u Banjoj Luci odbio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i pustio na slobodu Abdulaha Pašića, Latifa Hukića, Omera Topovčića, Aliju Plehandžića, Mehmeda Husakovića i Ibrahima Turkušića.

Redžiću i Borovcu određen je pritvor do 6. juna zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili ako naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Specijalno tužilaštvo 6. maja podnijelo je zahtjev Okružnom sudu za određivanje pritvora za Hukića, Redžića, Borovca, Topovčića, Husakovića, Pašića, Plehandžića i Turkušića koji su osumnjičeni za krivično djelo terorizam i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske 6. maja su u akciji "Ruben" uhapsili 31 lice iz Banje Luke, Bosanske Gradiške, Šipova, Prijedora, Novog Grada, Bosanske Dubice, Teslića, Doboja, Vukosavlja, Srebrenice i Vlasenice.

U okviru ove akcije pretresene su 32 lokacije.

Policija je, kako je navedeno, kod uhapšenih pronašla "oružje, municiju, pancire, uniforme, propagandni materijal, zastave sa arapskim natpisima", a izuzeti su i računari i njihovi mobilni telefoni.