BiH
3

Selektor Hrustemović: Važna nam je podrška institucija poput Grada Sarajeva

Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić zajedno sa saradnicima upriličio je danas u prostorijama Gradske uprave prijem za bh. reprezentativce u sjedećoj odbojci, koji su ponovo deveti put postali evropski prvaci.

Gradonačelnik je još jednom čestitao zlatnim momcima na najnovijem trijumfu kojim su na najbolji način promovirali grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

"Posjetio sam našu najtrofejniju reprezentaciju kada su bili na pripremama u Međugorju za ovo evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Uvijek smo pružali podršku i to ćemo nastaviti i ubuduće u okviru naših mogućnosti", istakao je Komšić.

Kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić istakao je važnost posjete gradonačelnika bh. reprezentaciji na pripremama u sjedećoj odbojci kazavši "kako su rijetki oni koji dođu da posjete naše treninge i upoznaju se sa našim radom".

Osvrnuvši se na trenutno stanje u kojem se Grad Sarajevo nalazi, Delalić je naglasio da je takav odnos prema ovoj instituciji neprimjeren, te čestitao gradonačelniku i čelnim ljudima gradske administracije na naporima koje su uložili da i bez sredstava iz Kantona Sarajevo, Grad ne izgubi ugled koji je imao tokom svih ovih godina.

"Želim vam da i vi donesete pobjedu kao što smo i mi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj", kazao je Delalić.

Selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović istaknuo je da institucija poput Grada Sarajeva kontinuirano pruža podršku ovoj reprezentaciji.