BiH
2

Prijem i nagrada za zlatne odbojkaše u Općini Centar

Klix.ba
U Općini Centar Sarajevo upriličen je prijem za reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koji su deveti put osvojili titulu prvaka Evrope na takmičenju održanom u njemačkom gradu Warendorfu.

Prijemu u Općini Centar u ime načelnika Dževada Bećirevića prisustvovao je savjetnik Mustafa Resić, te predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, kao i općinski vijećnici Velija Katica, Haris Fazlagić, Senad Alić, Zora Ostojić, Amer Kapo, Suvad Kerla, Mirza Zeković i Ahmed Gerin.

Zlatnim odbojkašima dobrodošlicu u ime Općinskog vijeća Centar i načelnika Bećirevića, te općinske administracije zaželio je predsjedavajući Ajnadžić i uputio im čestitke za ovaj veliki, ali i prethodne uspjehe.

"Vi ste jedna od grandioznih činjenica ponosne, slavne i čestite tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, ambasadori koji časno i na najbolji način pronosite misiju jačanja i budućnosti države Bosne i Hercegovine. Općina Centar prati i podržava vaš rad koji proizvodi vrhunske rezultate koji jačaju našu državnost i populariziraju ovu vrstu sporta. Povodom osvajanja titule evropskog prvaka, načelnik Bećirević je, na prijedlog Općinskog vijeća, donio odluku da reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci Općina nagradi sa 5.000 KM i mi ćemo se potruditi da u skladu sa našim mogućnostima podržimo u budžetskoj stavci aktivnosti koje vi provodite", rekao je Ajnadžić i dodao da njihov trud i vrhunski rezultati trebaju naći mjesto na finansijskom kodu u kontinuitetu u budžetima svih nivoa vlasti.

Na prijemu i podršci Općine Centar zahvalio se selektor reprezentacije Mirza Hrustemović.

"Nisam očekivao ovakav prijem i upravo ta simbolika me vratila na naše početke koji su krenuli iz ove općine. Poslije rata ideja je bila, bez obzira na tešku situaciju, da invalidni sport zauzme svoje mjesto i formirano je prvo sportsko društvo invalida Spid (Džidžikovac 3). Simbolika te zgrade na Džidžikovcu je značajna jer je okupljala sve što je vezano za tekovine borbe u drugom svjetskom ratu i takva tradicija se nastavila nakon posljednjeg rata. U toj zgradi je sada sjedište boračkih udruženja – ratnih vojnih invalida, Zlatni ljiljani, Udruženje amputiraca... I iz tog razloga posebno mi je drago što je Općina Centar od samog početka uz nas u najpresudnijim dešavanjima. Danas se možemo pohvaliti da imamo 30 klubova, tri lige i sva moguća osvojena prvenstva u kontinuitetu i vani smo svojevrsni brend. Nije bilo lako, ali mi smo primjer da je nemoguće moguće. Hvala Općini Centar i nadam se da ćemo i dalje ostvarivati dobre rezultate", naglasio je Hrustemović.

U ime svih reprezentativaca na prijemu se zahvalio kapiten Sabahudin Delalić i dodao da mu je žao što i druge općine ne pozovu cijelu reprezentaciju.

"Mi sigurno nećemo posustati i nastavit ćemo sa uspjesima. Sljedeće godine nas čekaju paraolimpijske igre za koje ćemo se zasigurno dobro spremiti i pokušati odbraniti titulu. Nije slučajno što su sve tri titule u BiH, i evropska, svjetska i paraolimpijska. Nastojat ćemo opravdati povjerenje građana, jer svi očekuju zlato. Nadam se da će Općina Centar i u budućnosti pomagati ovaj sport, kao jedna od najjačih lokalnih zajednica u BiH koja je od samog početka, negdje od 1995. godine uz nas", naglasio je Delalić.