{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem i nagrada za zlatne odbojkaše u Općini Centar

19.10.2015. u 15:47
2
3
Prijem i nagrada za zlatne odbojkaše u Općini Centar
2
U Općini Centar Sarajevo upriličen je prijem za reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koji su deveti put osvojili titulu prvaka Evrope na takmičenju održanom u njemačkom gradu Warendorfu.


Prijemu u Općini Centar u ime načelnika Dževada Bećirevića prisustvovao je savjetnik Mustafa Resić, te predsjedavajući Općinskog vijeća Centar prof. dr. Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, kao i općinski vijećnici Velija Katica, Haris Fazlagić, Senad Alić, Zora Ostojić, Amer Kapo, Suvad Kerla, Mirza Zeković i Ahmed Gerin.

Zlatnim odbojkašima dobrodošlicu u ime Općinskog vijeća Centar i načelnika Bećirevića, te općinske administracije zaželio je predsjedavajući Ajnadžić i uputio im čestitke za ovaj veliki, ali i prethodne uspjehe."Vi ste jedna od grandioznih činjenica ponosne, slavne i čestite tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, ambasadori koji časno i na najbolji način pronosite misiju jačanja i budućnosti države Bosne i Hercegovine. Općina Centar prati i podržava vaš rad koji proizvodi vrhunske rezultate koji jačaju našu državnost i populariziraju ovu vrstu sporta. Povodom osvajanja titule evropskog prvaka, načelnik Bećirević je, na prijedlog Općinskog vijeća, donio odluku da reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci Općina nagradi sa 5.000 KM i mi ćemo se potruditi da u skladu sa našim mogućnostima podržimo u budžetskoj stavci aktivnosti koje vi provodite", rekao je Ajnadžić i dodao da njihov trud i vrhunski rezultati trebaju naći mjesto na finansijskom kodu u kontinuitetu u budžetima svih nivoa vlasti.

Na prijemu i podršci Općine Centar zahvalio se selektor reprezentacije Mirza Hrustemović."Nisam očekivao ovakav prijem i upravo ta simbolika me vratila na naše početke koji su krenuli iz ove općine. Poslije rata ideja je bila, bez obzira na tešku situaciju, da invalidni sport zauzme svoje mjesto i formirano je prvo sportsko društvo invalida Spid (Džidžikovac 3). Simbolika te zgrade na Džidžikovcu je značajna jer je okupljala sve što je vezano za tekovine borbe u drugom svjetskom ratu i takva tradicija se nastavila nakon posljednjeg rata. U toj zgradi je sada sjedište boračkih udruženja – ratnih vojnih invalida, Zlatni ljiljani, Udruženje amputiraca... I iz tog razloga posebno mi je drago što je Općina Centar od samog početka uz nas u najpresudnijim dešavanjima. Danas se možemo pohvaliti da imamo 30 klubova, tri lige i sva moguća osvojena prvenstva u kontinuitetu i vani smo svojevrsni brend. Nije bilo lako, ali mi smo primjer da je nemoguće moguće. Hvala Općini Centar i nadam se da ćemo i dalje ostvarivati dobre rezultate", naglasio je Hrustemović.

U ime svih reprezentativaca na prijemu se zahvalio kapiten Sabahudin Delalić i dodao da mu je žao što i druge općine ne pozovu cijelu reprezentaciju.

"Mi sigurno nećemo posustati i nastavit ćemo sa uspjesima. Sljedeće godine nas čekaju paraolimpijske igre za koje ćemo se zasigurno dobro spremiti i pokušati odbraniti titulu. Nije slučajno što su sve tri titule u BiH, i evropska, svjetska i paraolimpijska. Nastojat ćemo opravdati povjerenje građana, jer svi očekuju zlato. Nadam se da će Općina Centar i u budućnosti pomagati ovaj sport, kao jedna od najjačih lokalnih zajednica u BiH koja je od samog početka, negdje od 1995. godine uz nas", naglasio je Delalić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: