BiH
58

Ivo Komšić posjetio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci na pripremama u Međugorju

Klix.ba
Foto: Grad Sarajevo
Foto: Grad Sarajevo
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić posjetio je u četvrtak reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci koja se na nalazi na pripremama u Međugorju.

Tom prilikom, gradonačelnik Komšić je poručio da je Grad Sarajevo i on osobno, svih ovih godina podržavao našu najtrofejniju reprezentaciju.

"Svi smo bili uz njih, prije i poslije evropskih i svjetskih takmičenja. I ovaj put, naša podrška ne izostaje", kazao je Komšić.

Selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, Mirza Hrustemović i kapiten, Sabahudin Delalić, potvrdili su da je Grad Sarajevo uvijek stajao uz njih, te da cijene podršku ove institucije, koja je uvijek bila sigurna i principijelna.

"Podrška Grada Sarajeva nikada nije izostala, čak ni onda kada je Grad bio u složenoj finansijskoj situaciji", istakao je Hrustemović.

Gradonačelnik je tokom posjete prisustvovao treningu, te se na poziv reprezentativaca i sam okušao u sjedećoj odbojci uz asistenciju kapitena Delalića. Nakon toga je odgledao kompletnu prijateljsku utakmicu između reprezentacije Ukrajine, koja je također na priprema u Međugorju. Utakmica je završena rezultatom 3:0 za BiH.

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci, pripremaju se za odbranu titule prvaka Evrope na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje će se održati u njemačkom gradu Warendorfu, u periodu od 30. septembra do 8. oktobra 2015. godine.