BiH
0

SDS ostaje pri platformi o saradnji sa SNSD-om na državnom nivou

FENA
Predsjedništvo SDS-a je iznijelo svoje stavove o platformi o zajedničkom djelovanju SDS-a i SNSD-a na nivou BiH, ponovila je danas članica Predsjedništva i poslanica Srpske demokratske stranke (SDS) u parlamentu RS-a Snježana Božić.

Komentarišući optužbe šefa Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Drage Kalabića na SDS i tvrdnje da bi zajednički nastup dviju stranaka na nivou BiH mogao doći u pitanje, Božić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekla da istupe Drage Kalbića ne želi da komentariše.

"SDS ima svoj stav i put do 2014.", kazala je ona i dodala da je sada na potezu SNSD koji treba da nađe svoj put koji im je naprihvatljiviji.

Početak ove godine obilježile su međusobne optužbe lidera SNSD-a i SDS-a, Milorada Dodika i Mladena Bosića o stanju u RS-u, ali zasad nema potvrda mogućeg raskida partnerske saradnje tih stranaka na nivou BiH.

Predsjedništvo SDS-a nedavno je zaključilo da stranka ostaje dosljedna sporazumu o zajedničkom djelovanju u institucijama BiH koji je potpisala sa SNSD-om, a i potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić je ranije rekao da oni nisu razmatrali mogući prekid saradnje sa SDS-om na nivou BiH, te da ona treba da se nastavi.