{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD i SDS žele nastaviti saradnju na državnom nivou

F
15.3.2013. u 14:17
0
2
SNSD i SDS žele nastaviti saradnju na državnom nivou
0
SNSD i SDS žele nastaviti saradnju na državnom nivou
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Lider SNSD-a i SDS-a, Milorad Dodik i Mladen Bosić, dogovorili su da se delegacije tih dviju stranaka u četvrtak, 21. marta, sastanu da bi razgovarali o provođenju platforme o zajedničkom djelovanju na nivou BiH.
"Smatramo da treba pronaći način da se ojača platforma i saradnja na nivou BiH, kao i da se razgovara o odnosima SNSD-a i SDS-a", kazao je Dodik u izjavi novinarima.

I Bosić je potvrdio da je izražena želja da se nastavi zajednički nastup iz RS-a u Sarajevu.

"Dogovorili smo da na sastanku u četvrtak vidimo šta to nije funkcionisalo dosad i da pokušamo naći način kako da u budućnosti ne bude ovakvih nesuglasica i problema", kazao je Bosić.

Razmijenili su mišljenja, rekao je, i o aktuelnim pitanjima u vezi s provedbom presude Sejdić-Finci te dodao da čekaju da se o tome nađe rješenje u Federaciji BiH.

Nakon toga stekli bi se uvjeti za zajednički sastanak o provođenju te presude.

Bosić je jučer uputio dopis predsjedniku SNSD-a u kojem traži da se održi sastanak da bi razjasnili pozicije u vezi s provođenjem platforme o usaglašenom djelovanju stranaka u institucijama BiH.

S obzirom na to da su postojali različiti stavovi o promjeni platforme u SNSD-u i SDS-u, o čemu je u posljednje vrijeme u javnosti bilo dosta polemike, predsjednik SDS-a je zatražio sastanak da bi se to razjasnilo.

SDS je nedavno odbacio optužbe SNSD-a da je SDS zajedno s njima u koaliciji na nivou BiH da bi zaposlio što više svojih ljudi u institucijama BiH i da se na taj način urušava interes Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: