|

Radojičić: SNSD nije razmatrao prekid saradnje sa SDS-om na nivou BiH

Radojičić: SNSD nije razmatrao prekid saradnje sa SDS-om na nivou BiH
0
F
FENA
14.1.2013. u 13:56
1
komentara
0

dijeljenja
Radojičić: SNSD nije razmatrao prekid saradnje sa SDS-om na nivou BiH Igor Radojičić
Organi Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nisu razmatrali mogući prekid saradnje sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) na nivou BiH, potvrdio je danas potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić.
Smatra da bi bilo dobro nastaviti partnerstvo tih dviju stranaka.

Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci podsjetio da i dalje važi sporazum ovih partija o zajedničkom djelovanju u državnim organima.

Početak ove godine obilježile su međusobne optužbe lidera SNSD-a i SDS-a, Milorada Dodika i Mladena Bosića o stanju u RS-u, ali zasad nema potvrda mogućeg raskida partnerske saradnje tih stranaka na nivou BiH.

Dodik je u novogodišnjem intervjuu optužio SDS da „realne socijalne i ekonomske probleme želi iskoristiti za destabilizaciju na političko-institucionalnom planu te da vodeća opoziciona partija, koja je ogrezla u svim vrstama kriminala i korupcije, koja je planetarno bila poznata po lopovluku, sada pokušava da se prikaže kao glavni borac protiv korupcije i kriminala”.

Na te optužbe uzvratio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić koji je Dodika označio kao glavnog krivca za narastajući kriminal i socijalne probleme u tom bh. entitetu.

Bosić je pozvao Dodika da zajedno javno polože račune šta sve od imovine posjeduju, kao i način kako je ona stečena da bi se zajednički uključili u borbu protiv kriminala i korupcije u RS-u.

Naglašavajući da upravo ova godina treba da bude godina borbe protiv kriminala i korupcije u RS-u, Bosić je kazao da je SNSD i njen lider sve nervozniji kako je SDS predložio da se donese zakon o ispitivanju porijekla imovine u RS-u.

-Krupni kriminalci u RS-u su pod zaštitom vrha vlasti, kazao je Bosić.

Međutim, Dodik je ponovo rekao da SNSD ima značajno usaglašene stavove sa SDS-om na nivou BiH i da ne misli da sadašnja situacija između dvije stranke predstavlja konflikt

-Riječ je o uobičajenoj političkoj situaciju koja podruzumijeva činjenicu da smo mi zbog nekog dobrog odnosa na nivou BiH s tamošnjim koalicionim partnerom SDS-om pokušali da ne odgovaramo na sve njihove, po nama, apsolutno netačne tvrdnje, ali pošto smo sada počeli da odgovaramo, onda je to postalo neko razilaženje, rekao je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...