'Ako liči na konflikt, onda je konflikt'
1

Dodik: Ne mogu potvrditi ni demantovati da je koalicija sa SDS-om ugrožena

SRNA
Milorad Dodik i Mladen Bosić
Milorad Dodik i Mladen Bosić
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da SNSD ima značajno usaglašene stavove sa SDS-om na nivou BiH i da ne misli da sadašnja situacija između dvije stranke predstavlja konflikt.

"Riječ je o uobičajenoj političkoj situaciju koja podruzumijeva činjenicu da smo mi zbog nekog dobrog odnosa na nivou BiH sa tamošnjim koalicionim partnerom SDS-om pokušali da ne odgovaramo na sve njihove, po nama, apsolutno netačne tvrdnje, ali pošto smo sada počeli da odgovaramo, onda je to postalo neko razilaženje", rekao je Dodik.

On je za Alternativnu televiziju napomenuo da SNSD i SDS na nivou BiH imaju značajno usaglašene stavove, te da ne može da potvrdi, niti da demantuje da je ta koaliciona saradnja ugrožena.

"SDS je pokušao da iskoristi to što je sa nama radio na nivou BiH. U suštini je preuzeo ili podržao politiku koju smo zagovarali prije njih, a to je da se Republika Srpska tamo jasno prepozna, što im je omogućilo da im se vrati jedan dio njihovog izgubljenog oreola, a onda su, najčešće oni koji su tamo izabrani glasovima SNSD-a, govorili o RS-u i iznosili netačne tvrdnje", dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD neće dopustiti da ostane neodgovoreno na bilo koju tvrdnju SDS-a i neistine koje ova stranka iznosi u posljednje vrijeme.

"Ako to liči na konflikt, onda je konflikt, ali ja mislim da nije. Pokušaćemo da razgovaramo o toj temi, ako oni to hoće, a ako neće moraju da shvate da SNSD može bez njih, ali da oni ne mogu bez SNSD-a", rekao je Dodik.

Govoreći o promjenama u stranci, Dodik je napomenuo da su se neke stvari već desile, ali da su "apetiti" onih koji posmatraju daleko veći. "Oni bi najradije da se to 'provjetravanje' desi tako da nema SNSD-a", ocijenio je Dodik.

On je istakao da SNSD ima jasno utvrđenu politiku, da su protekli mjeseci iskorišćeni za analiziranje stanja u stranci, koja je i dalje najjača politička organizacija, te da će se u predstojećem periodu baviti pitanjima koja se odnose na stabilizaciju organizacije.

"Za to su potrebne analize, procjene. Neke stvari smo preduzeli, neke će se preduzeti, u svim opštinskim odborima vode se predizborne aktivnosti unutar partije i provešćemo tu vrstu unutrašnje konsolidacije. Prema procjenama, vjerovatno, u aprilu-maju imaćemo novu ili novu-staru strukturu koja će nastaviti da radi i priprema se za sljedeće izbore, koji su za godinu i po dana nakon toga, što je dovoljno vremena da se napravi dobar rezultat", rekao je Dodik.