Predizborni skup u MZ Vratnik
59

FOTO / SDP: Vratnik je crven danas kao što je bio i '45.

Klix.ba
U Domu kulture Vratnik građanima se predstavio kandidat SDP-a Stari Grad za načelnika mr.sc. Haris Lulić, nositeljica liste prof.dr. Tatjana Ljujić-Mijatović, kao i kandidati za Općinsko vijeće sa ovog mjesnog područja.

"Sala je bila premala da bi primila sve zainteresovane a razmjena ideja, vizija, savjeta i preporuka između kandidata i građana je trajala nekoliko sati. Direktan i iskren kontakt sa građanima kakvom smo svjedočili sinoć dobar je primjer SDP-ove namjere kako da vodi Stari Grad nakon izborne pobjede", saopćili su iz ove stranke.

SDP-ov kandidat za načelnika mr.sc. Haris Lulić prisutnima je poručio: "Danas je Vratnik crven kao što je bio i '45.!".

Obrazlažući plan i program rada nakon izbora obećao je građanima: "Okupit ću tim ljudi koji će urbano isplanirati i izgraditi Stari Grad kao uređenu i evropsku općinu. Zaštitit ćemo svaki pedalj čaršije, staviti tačku na urbicid kom svjedočimo i nećemo dozvoliti da se zakuca ijedan ekser mimo propisa."

Nositeljica liste prof.dr. Tatjana Ljujić-Mijatović predstavila je strategiju SDP-a Stari Grad i pobjednički tim vijećnika za predstojeće izbore, napomenuvši: "SDP ne radi ispočetka i ne nudi samo obećanja, SDP želi nastaviti dobar posao i rad na projektima koji će Starom Gradu donijeti sjaj i vratiti dostojanstvo. Mnoge dobre inicijative SDP-a zaustavljene su jer nemamo svog načelnika i nakon ovih izbora to će se konačno promijeniti!“

Skup je jedan u nizu obilazaka mjesnih zajednica u Starom Gradu, a osim na tim skupovima svi zainteresovani građani mogu svakodnevno lično komunicirati sa SDP-ovim kandidatima na info stolovima u centralnom dijelu Općine, ali i na info stolovima u mahalama.