{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predizborni skup SDP-a u MZ Medrese

16.9.2012. u 16:19
0
9
Predizborni skup SDP-a u MZ Medrese
0
Predizborni skup SDP-a u MZ Medrese
U zgradi MZ Medrese kandidati SDP-a Stari Grad Sarajevo održali su sastanak sa građanima. Prisutnima se obratila nositeljica liste prof.dr. Tatjana Ljujić-Mijatović kao i kandidati za Općinsko Vijeće sa ovog područja.
Stanovnici Medreseta su sa pažnjom saslušali taksativno navedeni plan rješavanja problema u njihovoj mjesnoj zajednici kao i strategiju kojom će se SDP voditi u upravljanju Općinom Stari Grad nakon izborne pobjede. Pokrenuta je živa rasprava a u kojoj su građani davali prijedloge koji su se u vrstili u plan i program djelovanja SDP-a Stari Grad i Harisa Lulića, kandidata za načelnika Općine.

Nositeljica liste Tatjana Ljujić-Mijatović prisutnima je obrazložila strategiju SDP-a i predstavila listu kandidata za Vijeće Starog Grada među kojima su mnoge visoko obrazovane osobe, iskusni političari, mladi, radnici, borci, itd. Profesorica Ljujić-Mijatović je, među ostalim problemima, posebno istakla neophodnost adekvatnog uređenja pijace Markale.

"Izgrađena infrastruktura je zasjenjena nepažnjom vlasti i neodržavanjem. Pijaca je okružena smećem i nema adekvatnog toaleta. To je problem koji se može riješiti preko noći a trenutno je ruglo Sarajeva". U SDP-u su svjesni važnosti pijace za lokalnu poljoprivredu, domaće proizvode i male trgovce stoga je, kako je saopćeno, naglašeno da će se ovom lako rješivom problemu posvetiti i učiniti pijacu privlačnijom kako mali proizvođači ne bi trpili gubitke na račun trgovačkih lanaca i samoposluga te kako bi se higijena dovela na nivo zadovoljavjući za prodavače i kupce.

"Rješenje problema pijace Markale je samo jedna od stvari na kojoj SDP Stari Grad radi u kontinuitetu što dokazuje da program nije utemeljen na obećanjima već na velikom poslu za koji SDP traži veću podršku građana kako bi od Starog Grada napravio urbanu i savremenu općinu. Stari Grad je najljepši dio Sarajeva a njegovi građani to zaslužuju", navedeno je u saopćenju SDP-a.

Skup je jedan u nizu obilazaka mjesnih zajednica u Starom Gradu a osim na tim skupovima svi zainteresovani građani mogu svakodnevno lično komunicirati sa SDP-ovim kandidatima na info stolovima u centralnom dijelu Općine ali i na info stolovima u mahalama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: