{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Vlast po izbornim rezultatima

S
8.9.2011. u 18:16
0
24
SDP: Vlast po izbornim rezultatima
0
SDP: Vlast po izbornim rezultatima
Zlatko Lagumdžija (Foto: Fotoservis)
Predsjedništvo SDP-a BiH smatra da nova vlast u BiH treba da bude formirana u skladu sa izbornim rezultatima i sa preciznim slovom ustava i zakona, uz prioritetno naglašavanje programskih načela oko kojih treba formirati parlamentarnu većinu.
Predsjedništvo SDP-a BiH na sjednici u Sarajevu ocijenilo je da je ova stranka pokazala spremnost na kompromis, te pozvala ostale političke aktere na konstruktivniji pristup radi deblokade procesa formiranja državnih i kantonalnih vlasti na osnovu kriterijuma koji proizilaze iz procesa NATO i EU integracija.

U saopštenju se navodi da je predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija informisao Predsjedništvo stranke o sastanku političkih lidera u Mostaru, te najavio nastavak razgovora 15. septembra.

SDP BiH ostaje pri poznatim principima i programskim načelima za uspostavljanje vlasti na nivou BiH i kantona, kao i za potpuno ubrzanje deblokade procesa evroatlantskih integracija.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH predstavljena je dinamika izgradnje autoputeva u Federaciji BiH.

Razgovarano je i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH u kojoj ni 11 mjeseci nakon izbora nije formirano Vijeće ministara i vlast u Srednjebosankom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: