Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vatrometom i SFF-om protiv nasilja,povikaše FGR-ovce.
Niti je vatromet niti je SFF kriv sto se desilo sta se vec desilo. Sad sto politicke poene skupljaju to je vec druga stvar, a komentari kao ovaj tvoj upravo i pomazu da se sve razvodni i nista ne promijeni. Krivca trazi u tuzilastvu i sudu koji ovakve tipove pustaju uz ukor nazad medju nas, a ne u obicnom svijetu koji hoda oko nas.
O cemu pricamo? Kazna koju predvidja domaci poredak zbog liberalne ideologije koja stiti nasilje,je mizerna. Kazna za ubistvo, je smrtna.
Kakve rezolucije, kakvo razdvajanje krivicnih djela i isticanje jednog kao posebnog? Stavite na stol cijeli krivicni zakon, procesljajte ga malo i pojacajte kazne za svaki cin ugrozavanja ili oduzimanja tudjeg zivota. Zakrpite rupe na osnovu kojih nam se kriminalci izvkace od kazni. I naravno, reforma komplet tuzilastva i sudstva, zastitite obicnog covjeka konacno, a ne da nas gaze, ubijaju, udaraju na poslovima i slicno.
Ooo vidi dzasmina, gradonacelnika 26 godina..nego de reci kakva je razlika plate gradonacelnika i zastupnika doma?
Razumijem sve, zaista mi je žao žrtava i njihovih porodica. ALI kakav je ovo način da se razdvajaju muške i ženske žrtve? Je li ovo taj feminizam što dolazi sa zapada? Niko skoro ne spominje dva muškarca koja su ubijena! Naravno da vlast može učiniti više po pitanju kućnog nasilja, i treba, ali kod nas je problem puno veći od toga. Naša policija nije sposobna da zaštiti bilo koga, u po bijela dana u centru grada, bez obzira da li je muško ili žensko.
Zašto su ljudi odjednom iznenadjeni i od jednom se pravi neka fama kao da policija nije spasila nju samo zato što je žensko. Ako uzmemo u obzir kakva nam je država, smatram da se možemo pohvaliti kakva je generalna slika jednakosti polova (ako čak žene i ne prednjače).
Ovakvima ako prežive hapšenje treba u roku od 7 dana održati javno suđenje, ponedeljak pripremno ročište, utorak glevna rasprava, srijeda presuda... Nikakve odgode ročišta i odabir sudije za kaznu može samo biti da izabere da li je u pitanju streljanje, vješanje, giljotina ili hemijska eutanazija sa izvršenjem u roku od 30 dana. Trošak izvršenja poslati porodici koja je izrodila takav ološ...
A da taj zakon bude smrtna kazna kako bi se primijenila na osobu koja se odlučila na suicid, a do njega da pobije što više onih koji su mu nekada iz nekog razloga stali na žulj od supruge pa do poznanika? Mislim da se treba više fokusirati u ovakvom slučaju na ono što se dijeli po društvenim mrežama i šta se sve tamo dešava, šta se prikazuje na televiziji....nije više uzor Tesla i Ajnštajn nego frajeri sa utokama i žene u gaćama.
Ovima što prate ovakve koji live prenose svoja kriminalna djela i to podržavaju, država treba po automatizmu 1000 KM kazne poslati na kućnu adresu. Novac dati oštećenoj strani. Na takav način ne biste više imali ovih krimos infulencera...
Da je neko prijetio Sebiji imala bi zastitu 24 sata. Svaka cast na demokratskoj BiH gdje svi imaju "jednaka" prava. I oni sad privode ljude koji su lajkali video, a ne privode one koji su odbili pruziti pomoc koju je trazila. Demokratija ljudi, popisam im se na nju
KRIMINALCI TUŽILAŠTVO SUDIJE POLICAJCI U TK JASMINE UBISTVA SILOVANJA PLJAČKE SE NE RJESAVAJU PO DESET GODINA SVE TO VI ZNATE VI ŠTITITE KRIMINALCE ALI BI ŽELIO DA TI ISTO OVAKVA DJELA UČINE VAŠIM FAMILIJA NAJBLIŽIM DA VIDIM ŠTA KAŽETE BANDO .
Sve populisticki potezi I skupljanje jeftinih poena na tragediji. A iz istih tih stranaka sjede na ministarskim pozicijama osudjivani nasilnici poznati po pahatom ponasanju i nastupu 'tko mi sto moze'. Prvo pocnite od konkretnih poteza tako sto cete ih politicki izbrisati, a onda se uhvatite zakonske kozmetike. Zakon je i sada dobar, samo se ne sprovodi.
Dolazi ubica i oduzima pravo na zivot . Poslije ubistva i oduzimanja zivota taj isti ubica ima pravo na zivot . Zasto . Kvaka je u zakonu . Daj mu 150 godina robije bez prava kao ono pokajao se pa ga pustili na slobodu .
Ne radi se o tome koliko ce se posebno tretirati krivicno djelo, nisu cak ni bitne kazne ni zakon za najtezi zlocin, jer takvi sebi na kraju oduzmu zivot i svi zakoni i kazne su bezvrijedne, PROBLEM je taj sto oni koji su spremni da zlocin pocine hodaju slobodno zbog nekih drugih ne/djela nesmetano i dopusta im se da na kraju dodje i do samog ovog gnusnog zlocina, ponavljam potencijalne ubice hodaju medju nama i niko nista ne cini po tom pitanju
Ma lakse je izmisliti neki diskriminirajuci termin nego popraviti sistem i zastiti zrtve....
poceli su ko u americi sa izmisljanjem termina i diskriminacijom
Kakva je razlika između ubistva žene i ubistva muškarca ili djeteta. Zaustavite ili kaznite sva ubistva. Izdvajanje ubistva žene nad drugima je samo po sebi diskriminacija. upravo ono protiv čega se ženska udruženja kao bore. Diskriminacija na osnovu spola. A ovaj prijedlog SDP-a je čisto politikanstvo i iskorištavanje nesreće.
mislim da je u onom liveu rekao da mu nije prvo ubistvo. Zna li neko vise o ovome?
U redu,ali treba zastiti svakoga ko prijavi policiji neke prijetnje. Od drzave naplatit ogromne novcane nadoknade ako je izvrsen zlocin a postojala prijava.