BiH
10

SDP: SDA i HDZ trebaju da objasne šta su stvarno dogovorili u Mostaru

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Gradski odbor SDP BiH Mostar, komentirajući jučerašnji sastanak Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u Mostaru, oglasio se saopćenjem u kojem se navodi kako SDA i HDZ BiH duguju javnosti detalje dogovora ove dvije stranke koji se odnose na promjene Statuta i buduće ustrojstvo Grada Mostara.

"Dobro je da su ove dvije stranke konačno shvatile da dijele punu odgovornost za stanje u Mostaru. S druge strane, nije dobro to što nakon jučerašnjeg sastanka građanima i dalje nije jasno je li zajednički stav ove dvije stranke da Mostar treba podijeliti ili jačati jedinstvo grada koje je narušeno upravo političkim prepucavanjem SDA i HDZ", navodi se u SDP-ovom priopćenju za javnost.

Mostarski SDP postavlja pitanje je li tema sastanak u Mostaru "samo paravan za javnost iza kojeg se krije neki dogovor u privatnom interesu".

"Pozdravljamo činjenicu da su ove dvije stranke govoreći o ekonomskim problemima u Mostaru prihvatile poruku Konvencije SDP-a BiH da se političari i političke stranke trebaju uozbiljiti i međusobno se takmičiti u konkretnim rezultatima, u tome ko će uraditi više i bolje. Ipak, taj segment razgovora koji je prezentiran javnosti ne smije biti paravan iza koga će se sakriti odgovor na pitanje svih pitanja: da li se SDA i HDZ zajednički zalažu za jedinstveni Mostar ili su i druge opcije u igri", naglasili su iz Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar.

SDP