{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP pozdravlja ispunjavanje uslova za nastavak aranžmana sa MMF-om

F
22.4.2013. u 20:23
4
11
SDP pozdravlja ispunjavanje uslova za nastavak aranžmana sa MMF-om
4
SDP pozdravlja ispunjavanje uslova za nastavak aranžmana sa MMF-om
Na 85. sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije koja je održana danas u Sarajevu razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na ispunjavanje uslova za nastavak aranžmana sa MMF-om i samim tim sprečavanje fiskalne destabilizacije BiH te rekonstrukciju Vlade Federacije BiH.
Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo prošlosedmično usvajanje Zakona o povoljnijem penzionisanju boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata za koji se SDP sa partnerima istrajno zalagao s namjerom neophodnog reformisanja ove oblasti, kao i čuvanje fiskalne stabilnosti FBiH i stand by aranžmana sa MMF-om.

Posebno je istaknuta uloga Premijera Nikšića i ministra Heleza na ispunjavanju ovih uslova, kao i svih onih koji su glasali za zakon.

Pozdravljeno je i državničko ponašanje svih poslanika i delegata u Paralamentu FBiH koji su dali podršku zakonu.

Predsjedništvo je osudilo elementarnu neodgovornost političkih stranaka čiji zastupnici nisu podržali zakon, a koji su se u konkretnom slučaju ponašali po principu što gore po zemlju to bolje.

Predsjedništvo je usvojilo informaciju o radno-konsultativnom sastanku sa delegacijom Stranke za BiH na kojem se razgovaralo o modalitetima saradnje ovih stranaka o popisu stanovništva, državnoj i vojnoj imovini, zakonima koji su u Parlamentu BiH te rješavanju problema vezanih za budžet Tuzlanskog kantona kako bi se mogle isplatiti plate za 10. 000 budžetskih korisnika.

Pozdravljeni su ovi razgovori i data je podrška predsjedniku partije u daljnjoj izgradnji partnerskih odnosa SDP-a sa svim političkim snagama koje imaju za zajednički interes dobrobit naše zemlje.

Povodom prijedloga i špekulacija koje se lansiraju u javnosti posljednjih dana Predsjedništvo je odbacilo svaku mogućnost prodaje državnog kapitala u profitabilnim kompanijama poput BH Telecoma i Elektroprivrede BiH, saopćio je Centar za informisanje SDP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: