{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP očekuje da se Predsjedništvo BiH uključi u rješavanje pitanja Sejdić-Finci

F
4.10.2013. u 16:27
15
52
SDP očekuje da se Predsjedništvo BiH uključi u rješavanje pitanja Sejdić-Finci
15
SDP očekuje da se Predsjedništvo BiH uključi u rješavanje pitanja Sejdić-Finci
Povodom stava Demokratske fronte BiH da se svi razgovori o promjenama Ustava BiH moraju voditi sa predstavnicima državnih institucija, a ne sa predsjednicima političkih partija, dužni smo istaći da je upravo Socijaldemokratska partija BiH uvijek zagovarala princip da se svi razgovori o promjenama Ustava BiH trebaju voditi unutar državnih organa, saopćeno je iz SDP-a BiH.
U saopćenju se navodi da SDP očekuje da se konačno i Predsjedništvo BiH, kao najviši organ vlasti u BiH, uključi u proces razgovora i iznalaženja rješenja oko implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci”.

"Da to ranije nije bio slučaj pokazuje i neodazivanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića nedavnom sastanku u Briselu na koji su pored stranačkih lidera bili pozvani i predsjedavajući Predsjedništva BiH i državni i entitetski premijeri. S obzirom da je predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte poručio da ne vjeruje u uspjeh ovih pregovora niti u stvarne motive pregovarača i njihovu posvećenost ka istinskoj implementaciji presude Sejdić-Finci, očekujemo od njega i Predsjedništva BiH da bar do 10. oktobra, kada je zakazan novi susret sa čelnicima Evropske komisije, i oni kao Predsjedništvo BiH ponude svoj prijedlog rješenja ovog pitanja", saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: