{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
"SDP je u koaliciji samo sa narodom i programom promjena za BiH "

F
21.9.2010. u 18:32
0
43
"SDP je u koaliciji samo sa narodom i programom promjena za BiH "
0
"SDP je u koaliciji samo sa narodom i programom promjena za BiH "
Nekoliko stotina Srebreničana prisustvovalo je danas predizbornom skupu Socijaldemokratske partije (SDPBiH) koji je održan u gradskoj bašti u centru Srebrenice.
Ovom prilikom predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti u oba entiteta i najviše pozicije u BiH.

Prisutnim su se obratili Hakija Meholjić, predsjednik Općinskog odbora SDP-a, Amir Kulaglić, Fadil Banjanović Bracika, Nermin Nikšić, Enes Suljkanović te Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH.


"Mi hoćemo da se borimo protiv stanja u koje je naša država dovedena, za državu, za čovjeka, zato što danas nema države, što drugi hoće da je nema, ali je ima u našim srcima. Mi želimo poslije oktobarskih izbora da budemo u prilici da stvorimo državu za čovjeka koji će na cijeloj teritoriju BiH, pa i ovdje u Srebrenici, imati svoje dostojanstvo, bez obzira koje je političke i vjerske pripadnosti“, rekao je Lagumdžija u svom obraćanju.

Banjanović je povratnike pozvao da povjerenje daju SDP-ovim kandidatima koji za razliku od vlasti ne dijele sudbinu povratnika.


"Mi nismo došli ovdje da vas posvađamo, a zatim sjednemo u automobile i odemo u Tuzlu ili Živinice. Nemojte dopustiti da našim životima upravljaju ljudi koji ne dijele našu sudbinu i svakodnevne probleme“, potcrtao je Banjanović.

"Samo je jedno sigurno: ovo je Bosna i Hercegovina i tako će i ostati. Budućnost ove zemlje je direktno vezana za Srebrenicu, za svakog čovjeka koji ovdje živi. Kakva će biti, o tome vi odlučujete. Uvjeren sam da ćete trećeg oktobra izabrati da to bude zaposlena, pravedna i prosperitetna država Bosna i Hercegovina. Mi u SDP-u smo, za razliku od vladajuće koalicije, u koaliciji samo sa narodom i programom promjena za Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Lagumdžija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: