Lagumdžija u Kaknju
0

"SDP je u koaliciji isključivo sa narodom"

Sarajevo-x.com
Foto: Nino Maričić
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka“ nastavljena je u Kaknju. Pred dvije hiljade predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament. Građanima su se između ostalih obratili, predsjednik SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH.

Lagumdžija je okupljene pozvao da trećeg oktobra iznesu svoj sud o protekle četiri godine.

"Trećeg oktobra narod ove zemlje donosi sud o protekle četiri godine. Mi u SDP-u mislimo da je vladajuća koalicija četiri godine zemlju vodila u pogrešnom pravcu i da pet posto ispunjenih obećanja nije dovoljno da ponovo dobiju povjerenje građana. SDP nije u koaliciji ni sa jednom političkom partijom, nego isključivo sa narodom ove zemlje i programom za promjene u Bosni i Hercegovini. Narod ove zemlje trećeg oktobra donosi sud o protekle četiri i o koaliciji za progres koju ovom narodu nudi SDP“, rekao je Lagumdžija.

Komšić je okupljene pozvao da 3.oktobra daju glas SDP-u jer je SDP jedina snaga koja zemlju može okrenuti u pravom smjeru.

"Na izborima trećeg oktobra narod ove zemlje ima jednostavan izbor: da li želi još četiri ovakve godine, četiri godine podjela, nezaposlenosti i nepravde ili će glas dati SDP-u koji će zemlju pokrenuti u pravom smjeru i poslati je na posao“, rekao je Komšić, saopćeno je iz SDP-a.