Željko Komšić u Tuzli
0

"Trećeg oktobra glasamo za SDP i novi početak za BiH"

Sarajevo-x.com
Foto: Nino Maričić
SDP-ova kampanja "Država za čovjeka“ nastavljena je u Tuzli. Na impozantnom skupu, u prepunoj velikoj sali KSC Mejdan predstavljeni su kandidati za kantonalni, federalni i državni parlament, saopćeno je iz stranke.

Okupljenima su se, između ostalih, obratili predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Željko Komšić.

Komšić je okupljene pozvao da na izborima trećeg oktobra podrže SDP i tako podrže novi početak za Bosnu i Hercegovinu.

"Na opštim izborima u nedjelju trećeg oktobra postoje samo dva izbora: na jednoj strani vladajuća koalicija, na drugoj strani SDP. Nema ništa između! Glas za bilo šta drugo je glas za nastavak postojećeg stanja, jer je SDP jedina snaga u ovoj zemlji koja je dovoljno snažna da pokrene zemlju naprijed. Zato, pozivam građane BiH da u nedjelju izađu na birališta, glasaju za SDP i novi početak za našu domovinu“, izjavio je Komšić.

Lagumdžija je građane pozvao da se glasajući za SDP na izborima trećeg oktobra pridruže pokretu običnog čovjeka.

"Tokom ove kampanje smo posjetili desetine gradova u BiH, razgovarali sa stotinama hiljada ljudi i vidjeli sam Bosnu i Hercegovinu koja se diže sa koljena, ogromnu volju naroda da se u ovoj zemlji dogode promjene. I stoga je glas za bilo koga drugog osim SDP podrivanje ogromne volje naroda za promjene“, potcrtao je Lagumdžija.